Някой изпраща имейли от мое име

kamentk

Well-Known Member
Здравейте,

Имам един домейн, на който имам сайт, съответно съм създал няколко имейла за целите та сайта - от него изпращам съобщение на регистриралите се потребители и т.н.

Сега влизам в мейл клиента и гледам, че имам на този имейл получени 160 писма. Всичките от типа failed delivery и се оказва че изпратеното писмо на тоя адрес не е отишло. Щом 160 са се върнали смятай колко са изпратени.

В сайта не се е регистрирал някой с такива несъществуващи имейли, няма следи от проникване в имейла или сайта който е свързан с имейла. Нито и в хостинг панела. Смених паролата веднага. Важно ми е да не попада тоя имейл в спам листите. И не искам някой да праща писма от мое име.

Та въпроса ми е какво мога да направя? То реално можеш да изпратиш имейл от името на някой и без да имаш паролата през SMTP, доколкото разбирам.

Благодаря предварително на всички отзовали се.
 
Да не са някакви автоматични мейли от wordpress например?

Не, това е проблема. Определено не са изпратени от мен или екипа ми тези мейли.

Имейлите към които е изпращано са на някакви руснаци, които определено не са се регистрирали в моя сайт. За всеки случай проверих от базата, няма такива записи при мен.
 
Ако някой злонамерено изпраща имейли от твое име, май няма много какво да направиш. Може би най-добрата опция в този случай е да промениш SPF политиката на домейна с добавяне на -all - така фалшивите имейли би следвало да бъдат отхвърляни от сървъра получател (но не е сигурно) и не би трябвало да достигнат до реципиентите, макар че това би могло да създаде допълнителни проблеми в зависимост от конкретната ситуация при теб.
 
Ако са му наблъскали мейла в модифициран Return-Path header и са пратили 100к съобщения до неалидни пощенски кутии нито SPF, нито dmarc ще го спаси. Могат да пратят от фиктивен мейл и да му задръстят пощата просто като насочат обратния поток към неговия email адрес. Принципно всеки адекватен антиспам филтър ще се усети и ще ги блокира. Иначе за имитация на изпращане от твой мейл, SPF с валиден синтаксис и стриктна политика е спасение, стига отсрещния сървър да е настроен да го проверява.
 
Ами за щастие, не, не е насочил пощата си към моята. Просто изпраща писма от мое име.

Сега сутринта беше ми отговорил един от получилите такъв мейл с текст ънсъбскрайб.

Добавих -all към настройките, дано се спре това чудо.

Някакви други идеи ако имате, ще съм благодарен.
 
Въпреки че сетнах -all флага, нищо не помогна, защото получшх нова доза от 120 върнали се имейла преди малко.

Ще пиша довечера на хостинга, да видим дали могат да измислят нещо, че ...

От тия глупости и моите писма ще започнат да отиват в СПАМ, които не е много добре.
 
Изключително тъпа ситуация ...
Записвам се да следя за развитие и ти пожелавам успех, дано да се оправят нещата.
А с английския как си ? Търсил ли си информация по чуждестранните форуми ? Според мен там ще имаш по-голям успех.

пс: Ще те помоля да пишеш какво се случва, за да помогне темата на някой друг след това. Успех !
 
Препрати ми едно такова писмо, като .eml на [email protected] да го разгледам.
 

Горе