Онлайн Магазин - трафик и т.н.

CrAzY-MaST

Well-Known Member
Някой от вас има ли онлайн магазин на български - демек насочен към български посетители/купувачи ?
Интересувам се от търсенията на думи като онлайн магазин и тем подобни. Ако някой има подобен сайт да сподели доволен ли е
 
Българина почти никога няма да си купи нещо интернет. Все си мисли че ще го прецактат, че ще му вземат пари и т.н. Не ти съветвам да правиш БГ онлайн магазин
 
спокойно, ще взема домейн подходящ за ен сайт и след време дори и да потръгнат нещата ще мина на ен като сложа бг-то на един субдомейн
Но така съм го замислил, че би трябвало да има успех, но съм се подсигурил с домейна :)
 
Не съветвам никой да прави Български онлайн магазин.Опита ми показа,че две три продажби на месец не си заслужават.Магазина БЕШЕ за луксозно бельо.
Ако после минеш на сайт с английско съдържание ще имаш проблем с оптимизацията.
Факт е ,че имах посещения от Гугъл с ключова дума БЕЛЬО една година след това.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Тук подкрепям и с двете ръце - в България манги няма.
Те доста хора не знаят дори че може да да се пазарува а едва ли някой ще си купи нещо.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

е как така бе нали апостол е милионер именно от бългъри които си поръчват книгите :lol:
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

е как така бе нали апостол е милионер именно от бългъри които си поръчват книгите :lol:

Като казва, че си ги поръчват, човека има предвид, че му хакват сайта и си ги свалят безплатно, та естествено че в този случай няма пари :mrgreen:
 
Последно редактирано:
От: Re: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Българина почти никога няма да си купи нещо интернет. Все си мисли че ще го прецактат, че ще му вземат пари и т.н. Не ти съветвам да правиш БГ онлайн магазин

що аз редовно пазарувам онлайн даже и техника купувах скоро от ELECTRON .BG
 
От: От: Re: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

що аз редовно пазарувам онлайн даже и техника купувах скоро от electron .bg
Има хора които пазаруват, аз също :) Но все още не купуват много хора онлайн :)
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Българина е далеч от пазаруването онлайн. Все той е преебания, все него искат да изгърбят - рядко пазарува онлайн. Аз обаче предпочитам онлайн пазаруване и го правя когато имам възможност (освен за дрехи - там е око да види ръка да пипне).
Майка ми сега ме кара да и правя онлайн шоп за детски дрехи (има 2 магазина) обяснявам и аз, че само ще се набута, ама не.... Имало други магазини вика, пишат клиентите, явно се купува...
Ще и направя ще я изсмуча за един добър хостинг (поне да го ползвам и аз) и ще ми реве след няколко месеца, ама така е...
Рано е за онлайн маркетинг в България.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Определено Онлайн магазините в момента хич не вървят, но се наблюдава все повече ползване на тази услуга. Лошото е, че както при всеки магазин и тук трябва някак си да ги увериш, че няма да ги излъжеш и тн и тн. Ако правиш такова нещо е добре да има и някаква секция в която да могат да пишат клиентите колко са доволни и това да е публичноо, за да може бъдещите клиенти да видят мнението на други купувачи от сайта ти и от там да си направят преценка. Интересно е, че магазина за бельо не е тръгнал... предимно най-лесно се лъжат жените, особено за разни джундурийки и именно бельо. Хубаво е да се обясни по най-простия начин на хората как могат да пазаруват онлайн, като препоръчително е плащането да става, чрез куриера който носи стоката или директно онлайн с пейпал например или друга подобна система, иначе по банков път се губи смисъла на онлайн търговията( да улесниш купувача, да не обикаля по магазините, все пак ако има време да преведе парите по банков път, ще намери време и да потърси желаната стока в някой квартално магазинче). Има доста фактори с които трябва да се съобразиш... за съжаление, немога да ти дам гаранция колко съм прав, но просто като възможен твой клиент преценям кое би ме накарало да закупя нещо от твоя магазин.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Факт е, че магазини, които нямат офис или магазин (сграда) не се котират добре сред бг потребителите. иначе много фирми (за компютри) например умножават печалбите си точно с онлайн магазините си. Сайтове, които предлагат добре позната стока на конкурентно (онлайн и офлайн) способна цена също нямат никакви проблеми с продажбите си. Отличен пример за това е electron.bg.

Някой да е видял тестимонита или книга за посетители в някой магазин? Аз отхвърлям употребата на такива материали в е-магазините. Ако не си мошенник, няма да се хабиш да се доказваш като достоверен пред клиентите. ;)

И наистина, само първите се помнят!

А и да не забравяме, че докато не се появят достатъчно е-магазини, които да агитират потребителите да пазаруват онлайн, проблема ще си е все така на лице.

Предвид всичко това мога само да добавя, че ако отворя магазин за битови стоки или техника, няма да очаквам значителни печалби в първо тримесечие.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Не е голямо търсенето за закупуването на продути от онлайн магазините. Аз имам такъв магазин, но пазарът в България е доста свит. Това е моето мнение, въпреки че предлагам продукти, които могат да се купят само от този онлайн магазин - продукти, които са собствена изработка и са уникални.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

e-levron.com Не са много продажбите, но смятам че има още много да работя по сайта - превод на английски, добавяне в директории /английски и руски/. Между другото тук е момента да споделя, че търся човек, който да ангажирам с тая задача. Ако някой има предложение да ми пише на ЛС, като изпрати оферта какво предлага.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Много ми е интересно каква е конверсията и колко са посещенията.
3 съвета от мен:
1. Нямаш тайтъли
2. Махни Адсенса не е професионално
3. Предлагай продукта си интегрирано - сложи статии и инфо за гоблените и интегрирай продукти в съдържанието
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

И аз имам онлайн магазин. Голям почитател съм на онлайн пазаруването и реших, че ще развивам онлайн бизнес, но в последствие разбрах, че нещата не стоят като в чужбина:(. Работя много по проектчето ми, но Всички сте много прави, тук липсва културата на пазаруване, липсва доверието, с една дума има още много хляб да ядем Българите докате се развие този страхотен пазарен сегмент. И в тази връзка бих желал да се обърна към всички за съвет относно рекламата на комерсиални сайтове. Мисля че все още не мога да достигна до много потенциални клиенти.Бих желал да пробвам по широка, платена рекламна кампания, но която да е добре таргетирана и да си струва инвестицията.Благодаря Ви!
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Културата на Пазаруване е пряко свързана с културата на Продаване

За рекламата на магазин, колкото повече толкова повече :)

Лично аз се опитвам да рекламирам навсякъде, където мога и ми стигат стинките. Ако продаваш за БГ, все още адуърдс е добър вариант, евтино, таргетирано и харчиш колкото решиш. ФейсБук също, въпреки че там трябва да натрупаш почитатели и после да ги конвъртнеш, но пък е забавно и можеш да получиш ценна обратна връзка от клиентите.
 
От: Онлайн Магазин - трафик и т.н.

Пробвай на всякъде където се сетиш, няма да ти навреди...докато развиеш магазина ще ти трябват време и нерви...Успех.
 

Горе