Онлайн хипермаркет или...?

Websolut

Well-Known Member
Интересно ми е какво ще кажете по този въпрос:
Кое е по-добре ,да отворите онлайн хипермаркет така нареченият магазин за всичко,мегасупермолл:),подобен на гет,шопинг,мит,моя милост(макар да съм доста далеч от тях:)) или да се съсредоточите в точно определени ниши и примерно да отворите няколко домейна за различните типове продукти?
Няма спор,че сайта за всичко е по-труден за поддръжка и ъпдейт на наличностите в предвид предполагаемия огромен брой продукти,но пък има и много предимства същевременно и още много недостатъци:)
 
От: Онлайн хипермаркет или...?

Shopix.bg е доста успешен проект който предлага продукти от различни ниши.
Що пък не. Ако можеш да се справиш давай напред :)
 
От: Онлайн хипермаркет или...?

Мисълта мие,по-добре всичко на едно или разделено в различни домейни,примерно продавам гайди в сайта гайда.бг,праз лук в сайт празлук.бг и.т.н.т. от гледна точка на оптимизацията и от гледна точка на това,че има хора които като влезнат в голям сайт като шопикс примерно се объркват и забравят какво,къде и защо са търсили.
Каскадните менюта също объркват,защото в сайт с много продукти трябва класификации и подкатегории иначе става още по-зле.
Оправдано ли е и заслужава ли си да разделиш нишите на отделни сайтове от икономическа и стратегическа гледна точка?
 
От: Онлайн хипермаркет или...?

Всичко накуп е по-добре според мен. Ако сайтът се утвърди, ще е много по-добре и хората ще купуват от него. По-трудно е да наложиш отделни домейни.
 
От: Онлайн хипермаркет или...?

Има и решение между двете. Отгоре на всеки магазин да се наредят табчета към всяка една ниша (Резачки | Трактори | Тоалетни | Лафтопи и т.н.т.) Като всеки един магазин ще си е със неговите продукти а тези линкове ще стоят отгоре навсякъде. Може да понижиш разходите като използваш поддомейни за отделните ниши.
 
От: Онлайн хипермаркет или...?

Аз бих избрал варианта, макар и по-трудоемък с отделни магазини за конкретни продукти и един, в който са листнати всички продукти от отделните магазини...
 

Горе