Оптимизация на Он-лайн магазин

Blade111

New Member
Поздрави на всички участници в чудесния форум за онлайн бизнес. Предстои ми откриване догодина на онлайн магазин за Мобилни телефони и Преносими компютри та исках да питам какви са наи добрите начини за оптимизация на Онлайн магазин? Дали субмитването ще свърши работа и ефективно ли ще е то? Възнамерявам да продавам основно в България така че оптимизацията трябва да е насочена към българския пазар ако нещата се развият може да продавам и в Румъния но това не се знае. Ще бъде ли удачно да създам блог за новости при мобилните телефони и компютри които да обновявам своевременно и дали това ще сжърши работа, като обменя линк между саита и блога. Проблема идва от там че онлайн магазина няма уникален контент, защото е комерсиален сайт, затова не знам кое ще подейства при оптимизацията.
Въобще ще се радвам на идей от ваша страна!!!
Предварително благодаря на всички!!!
 
От: Оптимизация на Он-лайн магазин

Това със блога е доста добра идея ;) Също може да рекламираш в някой сайтове свързани със мобилните телефони, като например www.skypeformobile.blogspot.com :) (рекламата тука е евтина 5 лева на месец), общо взето трябва да си докарваш посетители през блога, друга алтернатива е AdWords :) и директно да ги пращаш на магазина :) Конкуренцията е сравнително средна :)
 
От: Оптимизация на Он-лайн магазин

Да наистина блога би свършил работа, а субмитването на директорий мислите ли че ще бъде полезно? Също искам да питам кое би било по удачно да имам два сайта един за Мобилни телефони и още един за преносими компютри или един обединен за няколко категорий. Моето мнение е че два отделни е по добре и за оптимизацията и за брандинга, но бих искал да знам вашето мнение по въпроса?
 
От: Оптимизация на Он-лайн магазин

Също може да рекламираш в някой сайтове свързани със мобилните телефони, като например www.skypeformobile.blogspot.com :) (рекламата тука е евтина 5 лева на месец)

Ужас!!!! Тук и 1000лв да ми дават никога не бих рекламирала сайт! Виждал ли си как изглежда този сайт с лисицата? Виж това http://img176.imageshack.us/my.php?image=pfffujasbm2.png
УЖАССССССССССССС!!!!
 
От: Оптимизация на Он-лайн магазин

Много странно преди 1 ден изглеждаше напълно нормално :mad: Трябва да си оправя темплейта... изглежда трафика на този темплейт от photone6tosi е свършил и създателя не е платил за екстра трафик :( ;(
Иначе това с двата сайта не мисля, че е добра идея, ще трябва всичко да правиш по 2 пъти :)
 
От: Оптимизация на Он-лайн магазин

Два отделни сайта ще ти помогнат доста по-бързо да излезещ напред от един с категории или ако искаш да ги правиш на един направи 2 отделни субдомейна. Така ще ти трябва да промотираш една марка.
 

Горе