Оптимизиране на блог

themaster

New Member
Здравейте,от скоро имам блог и искам да променя неговата визия.Имам 7 страници на различна тематика и във всяка една от тях има по няколко различни теми.Страницата обаче става доста дълга и не стой добре,откъдето идва и въпросът:как да направя така,че статийте да стоят от страни във всяка страница.Примерно страница футбол 20 реда общи всъпителни приказки и от страни да кажем-Трансфери под него Играчи поде него Отбори под него Контузени....

И как мога да направя блогът на два езика,смисъл има ли шаблон например,с две начални поленца и когато човек влезе да види статията на бг и анг например да натисне избраният език и да му се зареди тази страница или е по-добре с два блога както пишеше в една друга тема.Благодаря ви колеги.
 
Последно редактирано:
От: Оптимизиране на блог

Здравей themaster,
Ако съдим по това, в кой раздел си постнал темата си, ще предположим, че блогът ти е на блогър. За съжаление обаче, не можах да разбера как тоно имаш 20 страници със статии. Дай линк към блога, за да го видим и да кажем какво може да се направи. На прима виста мога да кажа, че ти трябва нещо като категории, което в блогър се прави с игра с етикетите.
 
От: Оптимизиране на блог

Личи си,че съм нов това е блогът bezplatnarabota.blogspot.comUntitled.jpg.Влизате примерно в секция системи и виждате как съм ги сложил една под друга.Аз искам като се отвори раздел системи на самата страница да има кратко обяснение какво точно представляват системи бля бля и всички тези ,фибоначи,даламберт и другите да ги преместя всяка една да бъде отделна сама за себе си от дясно.Както е гаджетът с линковете отдясно виждате livescore,sportal, и другите там да пише на първи ред фибоначи,под него даламберт и така надолу във всеки един раздел.Бях виждал и нещо друго някъде:както е лентата Начална страница,PREDICTIONS I,PREDICTIONS II PREDICTIONS III Системи.....като натиснеш на раздела и Дадеш на системи те излизат под системи като отделна друга лента и с поленца със статййте със системи.Прикачвам и една картинка с 2 примера означени с 1 и 2.И ако може и отговор на вторият въпрос за двата езика на блогът.Благодаря ви отново.
 
От: Оптимизиране на блог

Така, до тук разбрах няколко неща за блога и трябва да ти кажа, че си в тоално грешната пътека.
1. Направи всяка една от публикациите на статии, не на абзац от дадена страница.
2. Задай им етикет - примерно публикацията " Betting is psychology-understand it !" - етикет "Системи"
3. Горе в менюто смени адреса на бутона "Системи" да сочи не към страница системи, а към URL на етикета "Системи"
4. За да ти се показват подменюта трябва да си нагласиш бутоните на менюто. Ако твоето не го поддържа, можеш да си го допишеш на ръка. Тук има тема за трикове и съвети за блогър. Там мисля, че има писано как да стане.

На първо време оправи материалите да са на статии, а не абзац от страница! За какво ти е блог, ако не използваш възможнотта да публикуваш статии?
 
От: Оптимизиране на блог

Братле,трябва да знаеш,че за сега съм много бос в тези работи,но човек се учи.На статии какво казваш-да бъдат на отделно една от друга ли например в ссистеми да кажем има 8 къде да ги напиша една по една.Смисъл като вляза в блогър ми се появяват от ляво общ преглед,публикации,страници и др.В публикации ли.Това което си казал (" Betting is psychology-understand it !") искам да си остане така на страницата.Някакви готови не можем ли да изтеглим като от тук например или това е друго cssmenumaker.com/css-drop-down-menu или да пробвам да сменя темплейта.Ако няма готови казвай стъпка по-стъпка аз бързо схващам и действам.
 
От: Оптимизиране на блог

Искам да попитам и как да направя така,че клип4е,което съм качил от youtube да тръгне само.Следвах тези стъпки но не мога да го намеря този ПЪЛЕН ПЪТ
bryunetsnakovalnia10.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/12/15/vgrajdane-na-video-muzika-v-posting.1219219
 
От: Оптимизиране на блог

Всеки се учи! И да публикувай ги през публикации. Има множество готови темплейти, които можеш да си свалиш.
Пусни търсене в Гоогле за "how to use blogger for beginners" и ще си помогнеш много.
 
От: Оптимизиране на блог

Пичове с гордост отбелязвам пробивът,който направих днес и заявявам със задоволство,че почти съм готов с падащото меню.Разбира се това нямаше да бъде факт без вашите ценни съвети,за което съм ви благодаря искренно.Имам само една молба още:къде да напиша отделните статий и как после да ги прикрепя към съответните заглавия в падащото меню.Последвах съветът по-горе обаче правейки ги на отделни публикаций ми излизат на началната страница една под друга,а аз искам да не се виждат.
 
От: Оптимизиране на блог

Ако искаш да не се виждат на главната страница, си намери темплейт със статична хоум страница.
 

Горе