Отделни домейни или един общ домейн и поддомейни

ddimitrov

Member
Здравейте,
към края сме на два проекта които до момента като гледам са уникални за BG. Скоро ще ги пускаме, но имаме и още идей за най-различни сайтове, някой от които имат аналози, други не. Та сега дилемата е дали за всеки сайт да търсим отделен домейн, или да използваме един общ, който има доста възлово име и към него на поддомейни да пуснем различните сайтове. Идеята е че всичките услуги от тези сайтове ще са интегрирани (пример - с една регистрация ползваш всичко). Според вас на кой вариант да се спрем.

Мен лично този с един главен домейн ми допада, притеснява ме само дали потребтел които посещават точно определен сайт така ще възприемат адреса да го помнят. Също какво мислите за използването на eu домейни унас?
 
ами аз ползвам и двата варианта не че съм направил кой знае какво но идвата варианта са добри според мен при първият вариант главния домейн го приемаш като портал водещ към другите :) дори и да не помни името на суб домейна може да влезе там и да види кво ново навсякаде

но пък при другия вариант е лесно за помнене само едно име и в същотото време си е уникално
 
Да и двата варианта са удобни и еднакво изпълними. Зависи как ще ти изглежда по-подходящо за вида потребители, коио имаш. А и също си мисля че има значение, това колко са ти сходни продуктите. Кофти е нещо от сорта да имаш да един саит с поддомейни софтуери и примерно....гоблени/картини. Тогава си плаче за брандване.

А колкото до името, той потребителя, като си знае основният домейн, лесно може да го пренасочиш към това за което е дошъл на сайта и. пак става по двата вариянта.

И за домейните - да идеята да е EU в БГ е добра, все пак сме част от Евро съюза, нали?:) Успехи.
 

Горе