Отзиви за ОББ

Vorpax

New Member
Здравейте,

Някой от вас може ли да сподели отзиви за ОББ и по-конкретно за услугите им към корпоративни клиенти?
Ползвали ли ли сте някои от техните акети "Бизнес партньорство" и какви са ви впечатленията:

Ако трябва да избирате между ОББ и Уникредит Булбанк коя бихте избрали? Аз имам сметки и в двете банки ни като физическо лице и от двете съм сравнително доволна. Но ми предстои регистрация на фирма и се чудя коя от двете банки да предпочета за фирмената сметка.

Централният офис на ОББ ми е много близко и удобно като местоположение, за разлика от този на Ункиредит, ако това е от някакво значение при избора...
 
Сравняват се такси по тарифа in the long term, а НЕ местоположения, касиерки (млади/стари/незнаещи и т.н., както правят в повечето теми из форума по НЕЗНАЙНИ причини), начин на обслужване.

Оставяш тарифата на едната банка за БИЗНЕС/ЮР. клиенти, отваряш и на другата банка тарифата и сравняваш. И си записваш y Excel за своите нужди коя ще е с повече кяр. Давам и лек бонус/полъх.

А и в предната тема нямаш все още отговор.
 
SHERIFA, благодаря за насоките и за бързия отговор. То сравняването на такси е ясно, но все пак не е само до таксите - някои хора биха предпочели да дават 5 лв повече на месец, но да заложат на по-сигурна банка/по-бързо обслужване/по-едрогърди касиерки ;) и т.н. кой каквото го влече.

Пък и друго си е да се допита човек до гърмяните зайци, вместо просто да сравни едни числа в екселска табличка и да скочи на най-евтиното.
 
Шериф, тарифата не е всичко!!!
Преди време имах фирмена сметка в ОББ. Бих предпочел да си направя такава в някоя пропаднала банка в Узбекистан пред ОББ. Нехайни служители, огромна бюрокращина и никакво уважение към теб като клиент. Работят с много "охкане" все едно ги караш да прехвърлят камъни в Петък в 19.00ч. Голяма работа, че ти си решил да сложиш при тях едни пари на една фирма. Докато ти ги вземат всичко е точно и бързо. В момента, в който ти ги вземат стой и гледай. 45 минути си прехвърлях парите от набирателна във фирмената сметка. Само това ще ти кажа. Ти си решаваш.
EDIT: Уникредит са най-големите измекяри за мен. И между тях и бавната работа на ОББ, бих избрал ОББ. :D
Напиши само в Google проблем с Уникредит и стой и чети какво става. Абсолютни алчни боклуци. Тези за мен са дъното на банковата система. Алчни лъжци. То няма какво повече да очакваш от Левончо де.
 
Последно редактирано:
OK, тарифата не е всичко, но е 90%, съгласен. 10% уважение, охкане, бюрокрация, касиерки и пр. проблеми с HR материала, които за дадени хора са без значение. Все пак са 10% и рядко се стъпва там. Просто по-малко емоции.

Има хора обаче, които са страшни „емоции“ за всичко, не само в тази ниша. При тях няма оправя, те са обратния случай: 10% такси, 90% уважение, охкане, бюрокрация, касиерки. За тях не са важни таксите много-много in the long term. Такива лица също има, безспорно.

В днешно време, още от 2015 старите теми стана ясно, че е алогично да се ползва ЕДНА банка за всичко, а поне 2-3 с цел пестене на такси. Ако се намеси и един fintech, също (като 4-ти).
 
Дай една сметка в лева за година за ХХХХ сума колко ще са и таксите, че ми се струва малко /много/ се филмираш.
 
Трудно е да се направи директно сравнение без да се знае за какъв обем транзакции ще се използва, дали ще е необходима карта и т.н.
За активна фирма, дори с минимална дейност пакетната услуга е по-евтин вариант.
Обслужването на гише е от значение но все пак вече всички се стремим да вършим операциите електронно.
Булбанк имат добър вариант за пакетна услуга. Към 16лв на месец е най-евтиния пакет, който включва две безплатни дебитни карти, определен брой безплатни преводи извън банката, както и безплатно теглене от банкомати на всички банки.
Така че тези, които искат да минат с оферти от по 10лв за сметка без допълнителни услуги, нека помислят отново. Човек като си направи сметката една фирма дори с минимална дейност винаги има преводи. Същото важи и за теглене от банкомат.
От значение може да бъде дали имаш удобна локация на банкомат на същата банка с депозитна функция. За мен това е важно, точно за да не висим по гишета и да не се съобразяваме с работно време на банката.
 
Според мен е по-добре да разгледаш задълбочено предложенията на банките и сама да решиш коя банка е по-добра спрямо твоите нужди.

По-горе се споменава, че Уникредит били зле, обаче аз пък съм много доволен - за моите нужди това е най-добрата банка в България. Винаги ще има противоречия, защото всеки ползва банката си за различни неща, а няма как една банка да е най-добрата в абсолютно всички видове банкови услуги.

Аз лично бих избрал Уникредит, но това не означава, че тази банка е най-добрият избор в твоя случай. А и ако си като мен да ходиш в банков клон веднъж на 1-2 години, няма значение какво е обслужването, а нещата опират до това колко добра работа ще ти свърши банката и на каква цена.
 
Аз също бих предпочел Уникредит пред ОББ, въпрос на личен избор си е. Единственият им проблем е с онлайн банкирането - прекалено сложно ми се видя инсталирането на сертификат, който се подновява еднакво сложно всяка година. Имам доста лоши спомени от ползването на ОББ, може нещата да са се променили след придобиването им от Пощенска, но не ми се вярва. Доколкото знам Уникредит са най-голямата банка която оперира в страната, предлагам ти да се довериш на избора на мнозинството.
Ако не се беше ограничила само между две банки, първият ми избор би бил Сибанк, плащаме 7 лв мисля годишна такса за фирмена сметка, понеже имаме до 5 месечни транзакции ме устройва, също безплатна дебитна и три вътрешно банкови превода.
 
Благодаря на всички за съветите.

Kortes, посочила съм само тези две банки по две причини:
  • и в двете имам сметки като физическо лице от доста време и съм сравнително доволна. Като аз лично съм по-склонна да избера Уникредит (признавам си честно по-скоро по усет, отколкото базирано на калкулиране на банкови такси и т.н.).
  • гледам къде са фирмените сметки на познати хора със собствен бизнес и на бивши работодатели. Тук везните клонят леко към ОББ.
Но това не значи че не бих разгледала и други опции. Все пак затова се допитах и тук във форума - по-добре да взема мнение от хора, които "са им яли попарата", отколкото аз самосиндикално да си правя банкови сравнения и да се мисля за велик анализатор - уменията ми за съжаление са съсредоточени в други насоки :(.
 
За да не отварям нова тема, пиша в тази за банката или по-скоро как някой се възползват за фишинг.

312924791_6142882852388586_181085165486483211_n.jpg

Най-странното е, че се получават и към хора, които не са клиенти на банката. Както едно време беше такъв фишинга с използването на името на ПИБ.
 

Горе