Отстраняване На Двойното Облагане?

Itzo

New Member
Ако се получават авторски и лицензионни възнаграждение (royalties) от Щатите, и се плащат данъци в Щатите по Договора За Доходите На Данъци (Income Tax Treaty), трябва ли да се декларират доходите които се внасят в България, тей като дейността при доходите не се извършва в България?

Това не е електронна търговия!

България има спогодба за отстраняване на двойносто облагане (СИДДО): http://balans.bg/2264-siddo-rezume/

Но не знам как това би помогнало в този случай.

Ако имаш фирма в САЩ (LLC), и плащаш данъци там, и ако бизнеса ти не е в България, как си облагаш данъците в България (ако решиш да вкараш пари в България)?

Питал съм сигурно 10 счетоводителя в България и всичко вдига рамене :)

Мерси!
 
От: Отстраняване На Двойното Облагане?

@teo, благодаря. Това е последното място където не съм питал, но има логика :)
 
От: Отстраняване На Двойното Облагане?

Преди малко говорих с една главна счетоводителка на Международна фирма в България. Ако плащаш някакви данъци в Щатите, било то като физическо лице или фирма, в България се доплаща данъка който плащаш там (не целия данък а част от него).

Например, ако плащаш 5% данък (за авторските и лицензионни възнаграждения), вместо да плащаш 10% като физическо лице в България, ще платиш само 5%, понеже другите 5% са платени в САЩ. Води се като доплащане на данъка (частично облагане). Но ако плащаш повече данъци в САЩ, може напълно да ти се елиминира данъка в България.

С LLC (Limited Liability Company) данъка върху авторските възнаграждения е 0%, но те пътва ще разбера дали ще трябва да се плащат данъци в България. :)
 
  • Like
Реакции: Alf

Горе