Парите са прекалено много... за получаване по банков път?!

AdSenser

Member
Здравейте... Със странен проблем се натъквам относно Google AdSense и Тексим банк. Последните ползвам, защото условията за месечна поддръжка на сметка и получаване на валутни преводи са най-изгодни.

Вече доста време съм с тях, но вчера получих писмо от Гугъл, че преводът не е минал. А става въпрос за сума малко над 800 евро, аз преди съм получавал и над 1000.

Обадих се на Тексим банк и оттам казаха, че не са отказвали валутни преводи в последните дни. Да съм кажел да Гугъл, да продължат да ползват системата TARGET2 както досега, защото банката била член.

Съответно пиша това на Гугъл, те пак пробват да ми пратят превода. И излиза съобщение "Your payout amount is more than your chosen form of payment can accept in your country. To continue getting paid, please choose a new payment method."

Един вид, че вече не мога да получавам парите по банков път?!? Някой от вас дали се е сблъскал с този проблем, дали този месец сте получавали сума над посочената и в коя банка?
 

Прикачени файлове

  • problem.jpg
    problem.jpg
    44.1 KB · Преглеждания: 41
Не бях срещал човек да си получава парите по банков път. До колкото ми е известно , 90 % от хората в форума използват уестърн.
 
Смени си метода на плащане на уестърн, няма смисъл да си усложняваш живота с банки.
 
Мда....Не знам дали съм изолиран случай, но доколкото мога да усетя, това се прави с цел затягане контрола кой какви средства получава. Т.е. не знам дали тази мярка е цялостна за страна, регион, конкретен издател и т.н. Защото - по банков път, доколкото съм запознат, реално се гледа IBAN да е верен. Едно име може да се напише по много начини, и ако започне вглеждане във всяка буквичка... колко преводи ще се връщат и ще бъдат нереални.

Докато при Western Union - отказват ти изплащане дори и една буквичка в изписването на името да се разминава. Па ако ще и да си дал поамериканчена версия на твоето име към Гугъл :) Аз лично нямам проблем с тази смяна и вече се наложи да я направя... Но банковият превод има съществено удобство - не се занимаваш с бумащини, просто откриваш една сметка и това е. А - например аз си получих превода по Western Union в ЦКБ - то беше попълване на поне пет бланки от страна на служителката, снимане на лична карта, после попълване на още формуляри на касата... бе едно 20 минути откарах.
 
WU се взима най - лесно в "доказано" обменно бюро - Като курса е по - добър в сравнение с банка за суми над 1000 евро

Легалния път е да си минеш по ДДС и с една фирмена сметка в някой от големите банки в БГ - имаш 10% данък + 5% дивидент + счетоводителка и таксите на банките...
* Може и да не минаваш, но само да споделя, всичко се следи дори и WU - От приятел знам

* Може и просто да сложиш друга банка
 
Последно редактирано:
Проблема ти е в банката, аз преди си ги вземах от ЦКБ, защото курса на еврото им е най-добър, но отказваха да ми изплащат над 700$, тъй като трябвало да фигурират 3-те имена. Обяснявах им, че няма опция за 3 имена, а само 2, но те си знаят тяхната тъпа процедура и нищо не можели да направят, въпреки, че даже ме познават... От тогава само в чейндж бюра и никакви проблеми :)
 

Горе