Питане за drop shipping

Да, можеш. Но следвай логиката - където имаш дейност, там да имаш и фирма. Не само заради правните закони и счетоводство, но и заради доверието на потребителите в магазина или по-скоро юридическото лице, което седи зад него. ;)
 
Re: От: Питане за drop shipping

Ами именно, защото съм нов и искам да се пробвам дали ще стане преди да си направя фирма там.
То лошото е, че фирмата е първа, защото издава фактура към клиента, а дропшипъра към теб. Ще стане и с БГ, ама си е малко филм лично за мен. ;)
 
От: Питане за drop shipping

Бъркаш. Ако той издава крайната ф-ра към клиента, то и парите би следвало да отиват към него. Ти издаваш към него ф-ра със стойността на комисиона, а той ти го плаща.
При другият вариант е същото, но ти издаваш към клиента, събираш парите, а доставчика е вече пуснал към теб и ти си му се разплатил...
 
Така, нали ти продаваш на клиента, през сайта ти. Той прави продажба и реално има сума към теб. Дропшипърът му пуска продукта, защото реално той предоставя стоката. Но после, дропшипърът е редно да фактурира теб, за да може да си вземе сумата, за която на теб ти е дал стоката, а това каква е разликата между неговата цена и крайната към клиента си е твоята печалба реално. Както и да го погледнеш няма как да не минеш без фактуриране.
 
От: Питане за drop shipping

Ами ако дадеш малко повече инфо, а не на 1 ред може и да стане...
Не, не е задължително, но е важно къде най-вече?

Здравейте , искам да попитам тези, които са в този бранш : мога ли да открия онлайн магазин с дроп шип продукти с бг фирма и виртуален офис в Лондон да речем?

Обясни?
 
От: Питане за drop shipping

Не, проблем няма.
И другото - на кое викаш "виртуален офис"?

Какво изобщо те притеснява? С БГ фирма можеш да си оперираш. Съобразяваш се с данъчните закони тук.
 
От: Питане за drop shipping

Виртуален офис е все едно имам офис в Лондон , но обажданията и пощата идват при мен в БГ .

А офис в Лондон звучи по-добре от БГ , за това е всичко , все едно ти да поръчваш от Индия или от САЩ
 

Горе