Подарък за милионер

Poltargaista

Active Member
Привет. Отдавна не бях пускал тема, а сега е хем наложащо, хем пък и петъчно. :|

Пиша ви от града, който е на трето място по милионери след София и Варна. :wink:
Досега не съм срещал затруднения, за да избера подарък на когото и да е. Дали ще е нещо сантиментално, дали ще е нещо практично или просто да осъществя мечта или желание, за което от години не намира време - няма значение. Доста често се налага подаръка да се вземе с комбиниране на време, усилия и пари от няколко души, но все пак си заслужава.
Та наскоро се зачудих - какво може да се подари на милионер? Било то за рожден ден или друг личен повод?

Някакви идеи? :) Изключваме фаберже, ролекс и други артикули, които не са по джоба на средностатистическия мен. :rolleyes:
 
От: Подарък за милионер

Бутилка скъпо вино под скъпо разбирай над 5 к
 
От: Подарък за милионер

Щом е такава работата, тогава ... недей да подаряваш предмети. Подари нещо, което му харесва, нещо, което ще предизвика хубави, приятни емоции и което ще помни цял живот.
 
От: Подарък за милионер

По-скоро милионера трябва да прави скъпи подаръци, а не вие на него. Реално него материалното не го интересува вече толкова /надявам се/

Та по-скоро измислете нещо оригинално /например като не му подарите нищо/
Аз лично мразя да подарявам и да ми подаряват подаръци. Едно пожелание е достатъчно.
 
От: Подарък за милионер

Ако може да разберете какво обича, харесва човека.....и не че не може да си го позволи а е важен жеста.....
Когато е искрено се усеща, ама ако се е "УЯЛ" и е някоя "мърва душа" и яхтите няма да му стигат.....:)
 
От: Подарък за милионер

Понякога и нещо за душата - духовна храна,хубава книга и т.н. също върши работа
 
От: Подарък за милионер

Всичко е според бюджета.
Един такъв човек поти винаги има хоби. И нещо свързано с хобито му. Пр. обича лова. Нова пушка, или приспособления за нея (може гравирани с името му/бранда).
и т.н.
 
Какво го вълнува и интересува? Какви страсти има и за какво е споделял, че иска да направи или се кани? Има ли си чеклиста, която иска да изпълни (болно, но някои имат)? Изпускал ли се е пред някой за нещо, което го е трогнало последно време? Ако ни дадеш малко повечко инфо, може да ни хрумне нещо, с което да го заковеш. :) Иначе милионер, не милионер, човек е и има човешки емоции. Ее, някои милионери имат животински, но това е друг въпрос. :)
 
От: Подарък за милионер

Ако го познаваш достатъчно добре може да е нещо, което да му предизвика носталгия. Нещо което да му напомня как е станал милионер.

Сещам се, не знам колко тук са гледали Breaking Bad, човека беше милиардер, но му подариха пакет полуготови спагети, същите каквито той и съквартиранта му са яли годините преди да създадат фирмата, докато са се скъсвали от работа. Така де, схващаш идеята предполагам :)
 
От: Подарък за милионер

Скок с парашут. Рафтинг. Хубав кубински ром. Билети за опера, театър, кино. Карта за спа център, или масаж. Нож. Въдица. Или в духа на @dreambench бурканче домашна лютеница, хубава домашна ракия с буренце, шипков мармалад. Зависи от човека. Съмнявам се единственото нещо, което е е "милионер". (Даже не зная защо пиша отгоре за мъж ... има и жени милионери)
 
От: Подарък за милионер

Не вярвам който и да е милионер да не е материалист и да не се зарадва на нещо скъпо. Той е постигнал всичко постепенно и знае колко струва и как да цени материалното и парите, щом ги има и успява да ги задържи и умножи. Но въпреки всичко и милионерите са хора и страдат, и се разболяват. А както знаеш няма по-важно нещо от здравето. Вместо просто да му го пожелаете с думите "Да си жив и здрав", може да се задълбочите повече в темата от това как си, имаш ли проблеми. Това хем ще задълбочи приятелството и доверието ви един към друг, хем ще имате повод да намерите лек чрез традиционни или алтернативни методи за някои болежки.
Ся имам едно шипче на ръката, докато пиша леко усещам болка, ама ме мързи да си взема едно кремче за 2,90, което временно ще ме отърве от мъките. Примерно! :)
 
От: Подарък за милионер

Нещо, което да го развесели, естествено ако има чувство за хумор - рисуван от художник шарж с неговото лице - само ако сте сигурни, че няма да се разсърди. Ръчно изработени неща - нож от майстор ножар с кожен калъф, също ръчно изработен, ръчно рисуван сервиз с нещо характерно за него - например логото на фирмата му или нещо подобно. Ръчно гравирана дървена кутия с хубави пури вътре. Майстори на художествени занаяти има бол, всеки ще направи персонализиран подарък, даже и няма да е чак толкова скъпо. Наскоро мой познат майстор прави черна овца в кошарка за подарък на някакъв бизнесмен от колегите му, с което искаха да символизират, че той е вечната черна овца и е различен и така нататък. СЕга ми дойде на ум още нещо - амулети, вещи, предпазващи от уроки и други такива, милионерите си падат по подобни неща :)
 
Последно редактирано:
От: Подарък за милионер

На един такъв дето знам че обича да се разхожда в планината му подарих "луксозен" електронен термометър който показва вътрешна външна температура атмосферно налягане и предсказване на времето и др. - Струваше около 220лв и беше изработен от някакъв хубав дървен материал - Хареса му и гледам че си го е сложил в хола и си го ползва.

В повечето случаи обаче хич не им се втилясвам - Обикновено подаръците не си ги отварят на момента а просто ги трупат на една голяма камара и после един господ знае кой ги отваря и дали въобще обръщат внимание кой какво им е подарил. За това им взимаш някакъв сувенир дето после ще го изхвърлят за да отбиеш номера и въобще не си го слагаш на сърце.
 
От: Подарък за милионер

Няма човек, който да не си отвори подаръците, пък бил той и милионер. Просто не забравяйте вътре да има картичка с пожелание, естествено бутикова, ръчно изработена, за да знае човека кое от кого е. Винаги се усеща кога подаръка е направен с мерак и кога е отбиване на номера, така че трябва да се отделят поне няколко дни за сериозен размисъл и като се измисли какво да бъде, започва се целенасочено търсене. Аз винаги съм уцелвала точния подарък за всеки, но в последно време не си давам този зор, защото не ми се отговаря със същото - подаръците са отбиване на номера от тяхна страна и затова вече получават отбиване на номера от моя страна. На мъжа ми съм му забранила тотално да ми купува каквото и да било, защото за 28 години семеен живот не можа да разбере какво би ми харесало. Да подариш дънкова рокля на жена, която няма нито една пола в гардероба си какво е? Смехории просто. Затова или мислиш с главата си и подаряваш нещо, което човека да го хареса, пък ако ще да струва и два лева, или отбиваш номера, това е.
 
От: Подарък за милионер

Ако го познаваш достатъчно добре може да е нещо, което да му предизвика носталгия. Нещо което да му напомня как е станал милионер.

Сещам се, не знам колко тук са гледали Breaking Bad, човека беше милиардер, но му подариха пакет полуготови спагети, същите каквито той и съквартиранта му са яли годините преди да създадат фирмата, докато са се скъсвали от работа. Така де, схващаш идеята предполагам :)

Точно! и аз това мислех, ако е пекан ще помни тоя жест цял живот :)
 
От: Подарък за милионер

Да, хубаво е човек да си спомня и да поглежда назад......
И може би за хората с пачки, подаръче което му навява носталгия и спомени от миналото са подходящ подарък
 
От: Подарък за милионер

тефтер / записник




Съобщението,което сте въвели е прекалено кратко.Моля ,въведете съобщение ,което съдържа поне 10 символа.
 
Re: От: Подарък за милионер

:lol::lol::lol:



Иначе май сте забравили за класическият подарък - книга?? Ако не друго то най-малкото рядко ги изхвърлят :D

И не ги крадът :) и аз съм за книга като подарък, по тема която го интересува...
 

Горе