Подслушването и БСП

mathematician

Active Member
Статията в Капитал.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/2013/11/13/2181197_bjudjetut_za_podslushvane_se_uvelichava_nad_dva_i/?ref=embedfp&source=www.dnevnik.bg


Създадената от БСП, ДПС и Атака Държавна агенция "Технически операции", наследник на едноименната служба в МВР, която прилага специални разузнавателни средства, ще получи двойно по-голям бюджет в сравнение с миналата година. Това става ясно от внесения в парламента проектобюджет за 2014 г.


Видно от програмните бюджети на МВР, за предходните години за подслушване и следене се отделяха малко под 20 милиона лева на година. Управляващите възнамеряват да осигурят на новосъздадената "ДАТО" два пъти и половина повече – 49 милиона лева.

А някой разправяше, че ББ и Цв. Цв. харчели по 100 милиона на година. :lol: :lol: :lol:


Агенция ДАТО беше създаден с промени в Закона за СРС още в първите дни на 42-то Народно събрание. Техни вносители са Сергей Станишев, Лютви Местан, Михаил Миков, Христо Бисеров, Младен Червеняков, Атанас Мерджанов и Камен Костадинов.

Реформите, довели до създаването на ДАТО обаче пропуснаха службата за подслушване в ДАНС - "Специални операции". Наскоро стана ясно, че ДАНС е увеличила значително подслушването през първите шест месеца на годината - по план за цялата 2013 г. тя е трябвало да приложи 526 специални разузнавателни средства (СРС), но до края на юни техният брой вече е бил 876, или близо 65% повече от годишната прогноза. За сравнение – през първото полугодие на миналата година са приложени 264 СРС-та - повече от три пъти по-малко, а през цялата 2012 г. - общо 507.

Управляващите възнамеряват да увеличат и бюджета на ДАНС – с 33%

Айде вярващите продължавайте да вярвате в светлото бъдеще. :lol: :lol: :lol:

Доколкото ви познавам, ще кажете, че не вярвате на Соросоидни вестници. :lol: :lol: :lol:

 
От: Подслушването и БСП

Еми техниката, дето Цвъ Цвъ я закупи за 1млрд от ЮЕСЕЙ, нали не е в тоз бюджет:lol:€
Чия стратегия? За чий интерес точно говорим?
Конкретно интересите на България спрямо арабския свят са само бизнес насочени. Силовото заграбване на петрол и други ресурси от тези държави пак е част от стратегия, но тя няма нищо общо с нас и нашата държава. На нас мирът и съществуването на светски държави в тези райони ни е по-изгодно (във военно време нормалният бизнес не върви).
 
От: Подслушването и БСП

Еми техниката, дето Цвъ Цвъ я закупи за 1млрд от ЮЕСЕЙ, нали не е в тоз бюджет:lol:€

Муха :lol:

Добре лъжеш, баце. Толкоз добре колкото и 100 милиона дето ги давали за подслушване. Посмали малко.
 
От: Подслушването и БСП

Прокопиев пак се е задействал

Доколкото ви познавам, ще кажете, че не вярвате на Соросоидни вестници.

Отвори проекто закона за бюджета и прочети - има го на сайта на мин. фин.

И стария го има там. :lol: :lol: :lol:


Да не кажете, че някой смучи инфо от пръстите си.
 
От: Подслушването и БСП

@математик, ти за кво се бориш, ве мишка
Да не си от борците за морал? къде беше, когато ББ подслушваше бизнесмени и след туй ги изнудва
 
От: Подслушването и БСП

@математик, ти за кво се бориш, ве мишка
Да не си от борците за морал? къде беше, когато ББ подслушваше бизнесмени и след туй ги изнудва

Аз боравя с факти, ве мишка.

Просто изнасям данни.

Ще се радвам да ми изнесеш факти, че ББ е подслушвал и е изнудвал бизнесмени. Но до момента няма такива - освен несвързани писания и бръщолевения на някои съмнителни бизнесмени, от които нищо не се разбира.

Всеки го бил страх преди, че го подслушват. Всички си изключвали телефоните. И сега хоп 2 пъти и половина по-голям бюджет. Отделно хоп 65% повече подслушвания тази година.

Просто гледайте фактите.
 
От: Подслушването и БСП

Наскоро стана ясно, че ДАНС е увеличила значително подслушването през първите шест месеца на годината - по план за цялата 2013 г. тя е трябвало да приложи 526 специални разузнавателни средства (СРС), но до края на юни техният брой вече е бил 876, или близо 65% повече от годишната прогноза.

Фактите са, че през пет от първите шест месеца на годината на власт беше ГЕРБ. Не мисля, че има какво повече да се коментира.
 
От: Подслушването и БСП

Аха, а за бюджета за подслушване кво ще кажеш, а?

Пак ли ГЕРБ ще обвиниш, че са го направили 50 милиона за 2014 с/у 20 за 2013.
 
От: Подслушването и БСП

Бюджетът за 2014 не е приет още, доколкото знам. Тепърва ще го обсъждат. Не съм се интересувал колко ще харчат и за какво. Като го приемат ще разберем със сигурност.
 
От: Подслушването и БСП

И кво?

Волен ще се опъне и ще каже - "Няма искаме само 10 милиона за подслушване както обещахме, останалите 39 да идат за пенсии". :lol: :lol: :lol:

Вярваш ли си?

Тоя проектобюджет ще бъде гласуван както е сега най-вероятно без никакви изменения.

Ще поживеем ще видим дали ще има промени по първоначалния проект.

Като го гласуват ще пусна нова тема с крайната сума за подслушване.
 
От: Подслушването и БСП

Ей, тия комуняги и на черното ще кажат розово....
И тукашните са същите като в парламента :lol:
 
От: Подслушването и БСП

http://offnews.bg/index.php/63850/polovinata-byudzhet-na-mvr-otishal-za-podslushvane - къде беше тогава бе?


Хора спокойно, видях тоя глупец откъде видял - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013...udjetut_za_podslushvane_dogodina_e_s/?ref=rss - Цецу Тъпото го казал преди 4 дни и медиите на прокопиев и на плевнелийката действат здраво.

Умните хора знаят - каквото каже Цецу Тъпото - значи е точно обратното и като си отваря този устата - гледайте откъде изгрява слънцето сиреч когато Цецу Тъпото каже "Добър ден!", е добре човек да си погледне часовника.



Вътрешният министър посочи, че за догодина бюджетът на МВР ще изглежда така, че като извадим средствата, които ще бъдат прехвърлени към ДАТО и ГДБОП към ДАНС няма да надвишава това, което е било преди. Той уточни, че този бюджет за 2012 и 2013 година не е реален бюджет, защото многократно са правени актуализации и са отпускани допълнителни средства за МВР. Така например средствата, предвидени за гориво за МВР са били 9 милиона лева за 2013 година, а реално са над 30 млн. лева. /БГНЕС
 
Последно редактирано:
От: Подслушването и БСП

И за да ви докажа, че тая новина е силно тендеционзно представена:

МВР – едно от министерствата с най-висок бюджет – намалява със 157 млн. лв

Eстествено, това се изпуска и можем да гадаем дали тези 157 милиона не са се вливали в старата агенция за слухтеж на цецу тъпото от мвр.
 
От: Подслушването и БСП

И за да ви докажа, че тая новина е силно тендеционзно представена:



Eстествено, това се изпуска и можем да гадаем дали тези 157 милиона не са се вливали в старата агенция за слухтеж на цецу тъпото от мвр.

Мда, бюджетът на МВР е намален - никой не го е крил, пише си го в статията.

Обаче за подслушване е увеличен от 20 милиона на 49 милиона.


И днес бюджетът се гласува на първо четене точно по този начин. Ще изчакаме да мине и второ четене и да видим дали ще си останат кинтите.

Атака по стар комунистически обичай се регистрира, но не гласуваха - бяха въздържал се. Ама това щото Болния каза, че няма да подкрепят бюджета. Прав е, не го подкрепиха ама не гласуваха и против него. То и това е достатъчно да мине.


Честито на верващите на приказките за добрите бесепарчета, дето щели да направят рИформи.
 
От: Подслушването и БСП

Срамно е, че едно нелегитимно и недемократично избрано правителство се налага да ни прави бюджет за следващата година. За да си стискат властта, която не им е дадена от народа (противно на твърденията им), е нормално да разчитат по-сериозно на силовите служби. А това, че и Бойко го правеше го знаем. Просто това са два варианта на БКП. Едните са по-крадливи и за щяло и нещяло взимат кредити, а другите са по-стиснати и правят каквото им наредят "партньорите" (т.е. американците).
 

Горе