Покупка на стар домейн

mgrozdanov

Member
Наскоро си взех един доста добър домейн, който доста време е бил стоял празен с надпис, че се продава. Говорим за 4-5 години, през които не е имал никакво съдържание и явно гугъл го е забил в трета глуха. Въпреки, че страниците от новия сайт, който вече от 3-4 месеца, са индексирани, в серпа излиза трудно по всякакви ключови думи. Не знам как се процедира с такива домейни, за да излязат по-бързо от наказание, предполагам за липса на съдържание.

Сега има още един домейн, който искам да вземе, но и той от 2007 година е с надпис, че се продава и предполагам е изял някой бан и много се чудя дали да го взема, а домейна си заслужава. Как процедирате със стари домейни, забравени от Гошо?
 
От: Покупка на стар домейн

Всичко зависи от това за какво ще го ползваш... При правилна стратегия домейна ще се върне към живот, но не разчитаи само на гугъл има и други търсачки... Които пък а пряко свързани и с интесирането там
 
От: Покупка на стар домейн

преди да купиш домейн прави проверка с

info: domain com
site: domain com

ако се показва в гооглю значи според мен бива...

ако вече си закупил такъв домейн който не го виждаш в гоогулю си го добави в уебмастер тула и там си има графа, дали срещу домейна не са предприети ръчни мерки срещу спам, ако има такива може да ги обжалваш.... може и да има други наказания за които може да не пишат... тогава просто го забрави..
 
От: Покупка на стар домейн

След като е седял 5 години с надпис, че се продава - нормално е да няма кой знае каква стойност (в класирането). Това, че новите ти страници са индексирани, далеч не означава, че трябва и да класирани. Относно това дали е наказан, или не - провери какво е имало на домейна, освен "продава се" в archive.org и му виж линк профила в ahrefs и ще си проличи.
 
От: Покупка на стар домейн

Текущия си се вижда в гоогъл, няма наказания в уебмастерс. Най-вероятно му трябва време, за да се върне в серпа, въпроса това време да не е 2 години, докато му отпаднат всички текущи наказания, които въпреки, че не се виждат в уебмастр тулс, съм сигурен, че има такива. Доста се двоумя дали да купя още един такъв, малко ще е на късмет, но по-скоро ще го взема, защото името наистина е добро. Дано да не го чакам и него дълго време да му отпадат наказания.
 

Горе