Покупка от бг магазин

bodyrock89

Active Member
За пръв път ще поръчвам нещо от български онлайн магазин (shop.mobile.bg) и се чудех дали да искам фактура. В описанието на продукта пише, че фактури се издават по желание на клиента.
Та фактурата на мен върши ли ми някаква работа и ще ме таксуват ли повече ако искам да ми издадат фактура?
Въпросът сигурно е доста аматъорски, но до сега винаги съм пазарувал от ebay и разните там китайски магазини (dealextreme, tinydeal, и т.н.).
 
От: Покупка от бг магазин

Върши ти работа ако искаш да оправдаваш някакви разходи.
Не би трябвало да ти искат повече пари ако искаш фактура... принципно :)
 
От: Покупка от бг магазин

Нищо няма да ти искат, фактури обикновено искат фирми, за да го отчитат после като разход. Ако ти е нещо за лично ползване не ти трябва.
 
От: Покупка от бг магазин

Ясно, значи няма да искам.

И нещо друго да попитам. Виждам, че артикулът, който искам да поръчам, освен в shop.mobile.bg, го има и на други обществени (така да ги нарека) онлайн магазини, а именно: shop.imot.bg, shop.bazar.bg и darikmall.bg (може и на други места да го има, но тези успях да намеря за краткото ми търсене). Възможно ли е артикулът да е изчерпан, но продавачът (най-вероятно е един и същ, защото снимките, описанията и условията са абсолютно едни и същи) да е забравил да изтрие обявите и да си дам парите на вятъра (защото мисля да платя предварително с PayPal)?
И според вас, кой от посочените магазини е най-надежден за поръчване?
 
От: Покупка от бг магазин

Ако е изчерпан продукта то тогава поне на едно от изброените места щеше да го пише. Плюс това би трябвало да ти върнат парите ако не могат да ти го доставят.
 
От: Покупка от бг магазин

Тъкмо се реших да го поръчам и се оказа, че не приемат PayPal, въпреки че в инфото за плащане има PayPal като опция. И в четирите сайта пробвах, но като стигна до плащането ми дава само с наложен платеж и с epay. Също така или сайтовете имат един и същ собственик/ци, или имат една и съща система, но и в четирите си влязох с една регистрация. Панела/менюто за поръчка също е един и същ.
Нещо не мога да им хвана спатиите. :(
 
От: Покупка от бг магазин

Е тъкмо наложен платеж е супер де, няма да платиш нищо преди да си видиш поръчката.
 
От: Покупка от бг магазин

Е тъкмо наложен платеж е супер де, няма да платиш нищо преди да си видиш поръчката.

За мен не е супер защото имам излишни пари в PayPal и искам от тях да харча, за да не плащам такси при тегленето им на дебитна карта и след това от банкомат.
 
От: Покупка от бг магазин

Щом в инфото за плащане са писали, че ползват PayPal им прати един имейл и поискай да платиш с PayPal, може пък и да приемат.
 
От: Покупка от бг магазин

Аванта аванта... колко да е аванта ако рекът то хубаво ама ако искаш фактура плати си ДДС-то... което не е редно то би трябвало да си влиза в цената но го има като вариант :)
Най-чиста работа е наложения платеж лошото е че тия куриери много дерът за тия наложени платежи ако е нещо по-скъпо си е доста осезаемо.
 
От: Покупка от бг магазин

Като цяло съм доста разочарован от тукашните "водещи" онлайн магазини. Единствено в get.bg приемат PayPal (че и Moneybookers). Явно и онлайн сме с 20 години назад от останалата част на света.
 

Горе