n

Добре дошъл във форума! ...такива теми най-вероятно ще ти донесат само подигравки (личен опит). Прочети малко във секциите, защото се съмнявам някой да ти даде ей така наготово всичко. Нищо лично, просто съвет.
 
Защо, какво толкова ще го нахранят. Така, има няколко начина, да се довериш на интуицията си или да ползваш посредник - доверен човек, който да ви направи връзката и да му имате доверие и двете страна, а другата е да се ползват вече съществуващи услуги в интернет. Има и трети вариант, но той е ако и двамата сте читави и наистина искате да направите честна и коректна сделка. Първо виж кой вариант ти допада най-много и след това сам си направи стъпките.

Ако продаваш и сте само двама, ти и купувача (или обратното) - то може би е добре (ако става дума за голяма сума, но и малките не са за подценяване) е да се видите лично и да го направите на място. Преди време така купих сайт, сумата не беше голяма, но все пак - прехвърляне на права върху сайта, домейна и хостинга. Всичко в едно. И бизнеса си е изцяло твой. Няма комисионни, няма глупости, сериозно сядане и говорене и сключване на сделка.

При ползвана услуга - има няколко сайта за целта. Флипа беше такъв, има и други. Там се взима комисионна за това, че го играят гарант за всяка една страна. Няма какво да му мисли, сумата седи в нещо като "буфер" преди да минат процедурите по прехвърлянето на всичко, за което сте се разбрали и тогава одобряваш сделката, и сайта пуска сумата към продавача, ако ти си купувача, разбира се. Сигурно е, поне системата е добре измислена в повечето случаи. Процедурите са вече какво и как ще го приключите до финала.

И друг вариант е - намирате си човек, някъде, които ви е спечелил доверието и на двамата, който да ви посредничи. И тук е хубаво да му се плати, заради риска, който поема. Примерно в този форум работите с някой човек от много време, познавате се, знаете че е точен и може да ви съдейства. Но той е спечелил и доверието на другата страна по една или друга причина. Свързвате се с него, молите го той да е посредник. Това е.

Ако нещо друго измислите, няма лошо. Но това са познатите за мен методи.
 

Горе