Помощ: Данъчна декларация за физическо лице за пари от Гугъл

От: Помощ: Данъчна декларация за физическо лице за пари от Гугъл

Регистрация по ЗДДС направил ли си? Прави се 7 дена ПРЕДИ да получиш първото плащане.

За каква декларация питаш - такава по ЗДДС (справка-декларация, която се подава всеки месец, който следва месеца, за който декларацията се отнася, в срок до 14-то число)? Или годишна данъчна декларация?

Днес е 14-ти - затова побързай. Нямаш електронен подпис (вероятно), което е голям проблем. Без него не знам дали ще стане (на гише може би ще ти откажат). Веднага си намери счетоводител, който да я подаде с неговия електронен подпис, като ти ще трябва да занесеш в НАП един лист, на който пише, че упълномощаваш счетоводителя си да подава декларации от твое име (и евентуално да получава информация от НАП във връзка с теб).

Сега е 16:40, НАП до колко часа работи... (Риторичен въпрос.)

Ако нямаш регистрация по ЗДДС не знам как ще се оправиш.

Ако ти е за първи път и плащането ще го вземеш от Western Union след поне 7 дена, може да се подадеш заявление за регистрация сега. Докато не те регистрират - не си длъжен да подаваш никакви справка-декларации по ЗДДС. След като получиш номера по ЗДДС ще ди дадат и инструкции (мъгляви) от кога да започваш да подаваш декларации във връзка с ДДС-то (ти няма да плащаш ДДС, само ще подаваш декларации).
 

Горе