Поправете файла си ads.txt до средата на октомври, за да защитите приходите си от AdSense

sedo

Active Member
Гугъл ми прати следното:

Здравейте,
Забелязахме, че файлът ads.txt в един или повече от сайтовете, от които си осигурявате приходи чрез този профил в AdSense , не съдържа правилния код на издател.
От средата на октомври Google ще престане да купува реклами на сайтове, чиито файлове ads.txt не съдържат правилните идентификационни номера на издатели. Препоръчваме незабавно да актуализирате файловете си ads.txt, за да избегнете негативно отражение върху приходите си. Уверете се, че файлът ads.txt за всеки сайт, от който си осигурявате приходи чрез този профил, съдържа долупосочения фрагмент....

Промених го вече тоя файл, понеже от една друга мрежа ми го пратиха, ама защо е нужен такъв файл така и не успях да разбера от това, което четох в нета... На вас пратиха ли в имейл?
Най-вероятно ако нямаш такъв файл, не е проблем, но поставиш ли го задължително трябва да напишеш там своя код на издател. В същото време аз го поставих само на 1 сайт, а в текста пише следното:

Уверете се, че файлът ads.txt за всеки сайт, от който си осигурявате приходи чрез този профил, съдържа долупосочения фрагмент....

Тоест Гугъл ми казва, да го поставя на всичките си сайтове. А самото съобщение дойде и на мейл, има го и в адсенс профила ми. Не е скам.
 
Последно редактирано:
А как излбщо го има този файл? Всички знаем как си слагаме кодове от адсенс. Аз да не би да не съм го видял?
 
Ами то го няма, някакво ново изискване е. Представлява текстови файл, който качваш в главната директория на сайта и от 1 друга реклама мрежа ми го пратиха, че трябвало да го поставя.
И там си пишеш за всяка отделна мрежа номер на издател. Само дето Гугъл чак сега ми се скараха по мейла, че моя номер не бил там вписан, след като поставих файла. Иначе не са ми казали, че трябва такъв файл да имам. Сега като чета текста, пише, че до средата на октомври е трябвало да се постави.
 
Какъв фишинг, в админ панела на Адсенс ми свети в червено предупреждение, отделно ми дойде и имейл. :D

9216950W.jpg
 
Най-вероятно, ако не се постави този файл не е проблем, след като Гугъл не ни е уведомил досега. Но понеже ми се наложи да го кача онзи ден в единия сайт по молба на друга рекламна мрежа, сега в имейла ми от Гугъл пише, че за всичките ми сайтове трябвало да го кача въпросния файл.
 
До колкото прочетох всички коментари, това се поставя, ако ползваш няколко различни рекламодателя?
 
На български: https://support.google.com/adsense/answer/7532444?hl=bg
За adsense, трябва да съдържа pub-****..
'ще спомогнете да не се предоставят фалшифицирани рекламни места на рекламодателите'

Сега пък какво означава 'фалшифицирани рекламни места'? Някой да ми хакне сайта и да сложи свой код или?
 
Сега пък ми изглежда, че ми баннаха акаунта от адсенс без много обяснения/обновено, не е баннат, но рекламите изчезнаха във всичките ми сайтове/. Имам само една страница, която дава грешка 404 и пише, че на нея нямало да се показват реклами, а реклами във всичките ми сайтове няма в момента.
Въпросната страница пише, че е докладвана заради авторско право, но на нея няма съдържание и не знам какво точно са докладвали. Аз не мога да я намеря даже, за да я изтрия, защото не съществува такава страница.

Иначе този файл го добавих и Гугъл махна червеното предупреждение, че има проблем някакъв.
И се чудя сега какво да правя, за да ми преразгледат забраната на акаунта, при положение, че в самия акаунт не пише някакво съобщение, да е блокиран целия акаунт.

Явно трябва да чакам, това го намерих от помощната секция:
По време на периода на спиране не се показват реклами, плащанията Ви са задържани, а последните Ви приходи могат да бъдат приспаднати от профила Ви и възстановени на рекламодателите. В края на този период на спиране автоматично ще активираме отново показването на реклами, ще премахнем задържането на плащанията и ще следим профила Ви, за да се уверим, че спазва правилата. Имайте предвид, че не можете да заявите преглед при спиране на профила.
 
Последно редактирано:
Мани, мани. В кви филми се вкара..... Поне имаше ли пари в профила? Важен ли ти е или можеш и с друг.
 
Това да не излезне като онази боза с кукитата
 
Ами не знам, ама пълен филм. От 2008 имам профил, след поставяне на тоя файл ми го баннаха... или по-скоро замразен за 4 седмици доколкото чета в хелпа и нямало да може да подам нищо, трябвало да чакам.
А дори нямам официално предупреждение, а само имейл, че за 1 страница били спрени рекламите. Като си влезна сега в профила никъде не пише, че е блокиран или че е наказан нещо, а рекламите спряха да ми се показват.
Иначе за тъпия файл ми излизаше в профила в червено и ме предупреди... че трябвало да си въведа Адсенс номера там, направих го и изчезна съобщението.
------
Явно това заради файла беше 1 предупрежение, сега получвам и второ, по закона за авторското право като ми дават линк с несъщесвтуваща страница на моя сайт.
Нито има такава страница, нито има съдържание на нея и някой е докладвал това нещо... дори няма какво да изтрия, след като няма такава страница.
 
Последно редактирано:
Мани, мани. В кви филми се вкара..... Поне имаше ли пари в профила? Важен ли ти е или можеш и с друг.

Още не знам какво мога, има някакви пари в профила, не са много, но има. Иначе досега не са ми банвали профил, не знам ако направя друг дали ще ми пусне реклами на същите сайтове?
 

Горе