Популяризиране на страници във Фейсбук без плащане на реклами

eminz

New Member
Здравейте, от скоро съм се зарибили по правенето на разни странички из Фейсбук и популяризирането без да плащам нищо ми се струва доста примамливо. За това започнах да измислям разни вратички, от тук, от там... И интересни идеи му хрумват на човек, когато се мъчи да не дава и стотинка. :mrgreen:

Реших да споделя идеята, която ми носи най-много like-ове и да попитам всички вас за още полезни такива.

Най-бързо бих казала, че събирам хора като използвам Фейсбук като името-на-страницата-ми. Иии тръгвам да обикалям из останалите големи страници с по 200-300 хиляди души като не питам наляво-надясно "Размяна на рекламки и пр.", ами просто започвам да like-вам възможно най-скорошните коментари на разни хора. Оказа се, че половината ми хора от страницата съм си ги събрала по този начин. Ако пиша коментари под някакви статуси не е толкова ефективно, а така всеки човек по отделно получава известие, че еди-коя си страница е харесала коментара му.
Почнах да се чудя дали не досаждам на хората по този начин, но отхвърлих този вариант като цяло, защото гледах колко хора се присъединяват към страницата ми по този начин.

Не мисля, че с това съм открила топлата вода, но поне действа.

Надявам се темата да не се повтаря, въпреки че много се съмнявам, но не успях да открия друга. Лека вечер :)
 
  • Like
Реакции: Brad
От: Популяризиране на страници във Фейсбук без плащане на реклами

Тествах ти метода, вчера направих към 500 харесвания на коментари на потребители от др. фен страници, обаче ефекта е никакъв. Може би си направил нещо друго?
 
От: Популяризиране на страници във Фейсбук без плащане на реклами

Не, това е, просто гледам горе-долу страниците да са в близка тематика до моята, така че хората да се поинтересуват. Освен това е много важно постовете да са от скоро, тъй като ако някой си влезе след 3 дни в профила например и види 6-7 известия, няма да обърне особено внимание на това. Но ако е онлайн, веднага получава известие и е по-голям шанса да му обърне внимание. :)
 
От: Популяризиране на страници във Фейсбук без плащане на реклами

Кажи за колко време колко фена си събрала, това е по-интересното.
 
До колкото разбирам идеята е тази гимнастика да се прави между 7 и 10 вечерта (местното време на таргет групата), тъй като тогава най-много потребители са активни в сурат тефтера, съответно шансът да не игнорират известието е по-голям.
 
От: Популяризиране на страници във Фейсбук без плащане на реклами

Аз съм пробвала това, не толкова масирано, но лайквам страничката или я добавям към любими. Явно трябва да се уцели периода обаче:) Наблюдавах една страница все харесваше мои постове обаче и явно такава е била стратегията. Иначе като гледам тези, които съм харесала най-малкото пък се улавя и релевантното съдържание, което може да се сподели на феновете или да се почерпи вдъхновение от конкуренцията. Ще пробвам твоя метод :)Сега е уикенд, населението ще кисне във Фейс-а сигурно:)
 
От: Популяризиране на страници във Фейсбук без плащане на реклами

Забелязах че като харесвам коментари не ми показва известие че еди кой си ти е харесал коментара...
 
Дайте нов фийдбак отново по темата? Не е само до популярност, последователи и адекватни препратки?
 

Горе