Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

fifi

Well-Known Member
Здравейте, днес останах с впечатлението, че се опитаха да ме метнат най-нагло, във фейсбук. Не знам дали аз се бъркам нещо или действително това е опит за измама?

Става въпрос за следната ситуация:

Някакво момче (с което незнайно как сме приятели във facebook) ненадейно реши да ми пише на лично, с молба да гласувам за него в някакъв конкурс. Още като видях думата "SMS" ми светна лампичката и тъкмо мислех или да не отговарям или да го разкарам с неособено възпитани думи, реших да се погъбаркам, да видим за какво иде реч.

И така, първо ми писа човека за въпросния конкурс като аз реших да разпитам за информация - сайт, организаторите кои са и т.н., за да проверя дали в действителност има такова нещо:

A97Rz.jpg


B8A79.jpg


QXnFm.jpg


След като ми даде номера, на който трябва да се пратят sms-ите, съответно проверих в Google и попаднах на няколко сайта, където със същия номер се участва в някакви томболи или нещо от сорта като на едно място пишеше, че за този номер цената е 6,00лв. Реших да го излъжа, че съм пратила sms, за да видя какво ще стане, след като му потърся сметка - нали твърди, че имам право на 3 БЕЗПЛАТНИ sms за деня :D

Та ето как продължи "чата"... :D

7eCDN.jpg


След втория въпрос, при който искам линк, за да се свържа с админите на конкурса, човека веднага излезе от линия. Предполагам, че ме е блокирал или просто е изключил чата, за да не виждам, че е на линия.

Смятах още тогава да пиша тук, във форума, но реших да изчакам няколко часа, за да видя дали ще ми бъде отговорено. Също така, за да се уверя, че е измама, написах следното:

164cx.jpg



При такова съобщение, един честен човек, който няма представа какво се случва и действително не е искал умишлено да набута някого с въпросен смс, би следвало да отговори, да се опита да се оправдае или нещо такова, а не просто да ти каже "извинявай" и да изчезне веднага от чата.

https://www.facebook.com/dancecodebg - това е профила, от който ми е писано.

Умишлено пускам темата в офтопика, защото не съм сигурна дали става въпрос за опит, за измама. По принцип не обичам да се занимавам с такива глупости, но представете си, че действително това е измама и някой наивен се върже да праща 3 смс-а за по 6 лв?!? Не е ли гадно да точат по този начин хората?

Между другото търсих из фейса и не попаднах на конкурс за "Най-красива усмивка", където да има снимка на въпросния човек...

Ако се бъркам нещо - извинявам се предварително, но исках и до вас да се допитам. Ако е някакъв вид смс измама, няма да е лошо да се пресече. :)
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Пише, че има и друг профил, доста популярен. Не вярвам да си рискува името за такива дреболии. Но пък от скрийншотите изглежда, че наистина има нещо нередно... странна работа.
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Бих изчакал културно един ден за отговор и ако такъв не последва бих го репортнал с най-голям кеф.
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Според мен си е измама. Първо името ми звучи много фейк, пише на латиница, не дава линк към 'конкурса'. И какъв е този конкурс със смс гласове по 6 лева?!?

По-скоро е за някоя онлайн игра.
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Всичко ми изглежда наред, прати още поне 10 смс-а :lol: :-o
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Прекалено си възпитана. Тоя така щях да го нахрантутя, че по коледа само на вода ще кара. Дори и да ми е познат.
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Този е измамник
SMS-и не обичам да пращам. То ако объркаш нещо и системата смята SMS-а за невалиден.
 
От: Поредният FB измамник с SMS-и? Или се бъркам нещо?

Пробва се човека да изкара бързи пари. Много ясно, че е измама.
 

Горе