Последните тендеции в SEO-то ?

monefff

Well-Known Member
Здравейте,

Какви са последните тенденции в SEO-то?
Коментирайте според вас

Поздрави,
Симеон
 
Последно редактирано:
От: Последните тендеции в SEO-то ?

Нали не е петъчната тема това ?

За мен новото в SEO за тази година е изумително бързо работещия инструмент за изпращане към индекса на гугъл в GWT.
 
Последно редактирано:
От: Последните тендеции в SEO-то ?

Не сега нещата са доста по-сложни... И аз имах опит в правенето на сателитки, писане на коментари и постове във форуми. Тези техники и сега имат някаква сила, но влияят и много други фактори. Основно се залага на качественото съдържание в основния сайт, както и на натурални линкове идващи от авторитетни източници. Разбира се, присъства и социалният елемент. Аз не съм SEO гуру, но по мойте наблюдения, за да се пребориш за челните позиции в SERP е нужно посетителите на сайта да прекарват повече време на страниците ти. Останалото ще напишат колегите, които са значително по-компетентни от мен по темата.

P.S.

Сега се сештам, че при линк билдинга, с който аз се занимавам е нужна голяма прецизност. Разнообразие от анкори, включване на синоними, основно използване на бранд и url. Вече не се глада толкова много на PR-а на сайтовете, от които идват линковете, а на техния авторитет - Domain authority, Trust Flow, Citation Flow и други подобни.

Дано съм ти бил полезен с нещо и все пак прочети и другите мнения по въпроса :)
 
От: Последните тендеции в SEO-то ?

Сред основните тенденции, които ще се налагат и в бъдеще, е и външната реклама. В смисъл - Гугъл ще дава много повече приоритет на сайтове, които се пишат директно в браузъра - ясен сигнал, че хората са харесали твоя сайт отнякъде и влизат без да се налага да търсят по ключови думи. Иначе някои от по-старите техники работят и сега, но не в такава степен. Други трендове, които ще се наложат в бъдеще са: значението на видео съдържанието (особено за фирмени сайтове), все по-голямата сила на social content, оптимизацията по локално търсене (която се очаква да се подобри до степен да се индексира улицата или квартала ви).

Все пак много зависи и от конкуренцията в нишата. Има сфери, в които с модерна визия на сайта, социални сигнали и качествени авторитетни и релевантни линкове със стабилно разнообразие в анкорите може да си на първите позиции преспокойно. Запазило се е и значението на вътрешното SEO - добра мрежа от вътрешни линкове, валидиране на кода, оптимизиране на скоростта на зареждане, респонсив дизайн, вкарване на максимално много думи от ядрото в текста, favicon и т.н.
 
От: Последните тендеции в SEO-то ?

Най-силния сигнал ще бъде потребителското поведение. Ето за seo трендовете на бъдещето, то го имаше това някъде като отделна тема: http://goo.gl/f7Bgys
 

Горе