Пратка до Германия с евтин куриер

Здравейте, предприемачи. Искам да ви попитам дали със Спийди е най-евтино от всички куриери да изпратя пратка до Германия? Става дума за пратка от порядъка до 5-10 кг. Доколкото видях цената е около 40-50 лв и пратката пристига за около седмица. Не искам да изпращам с пощите поради ред причини. Благодаря предварително!
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

Какви по-точно причини са, различни от изпочупени пратки, крадени пратки, непристигнали пратки, без поддръжка и т.н.?

Иначе в Speedy е не по-различно. Ето и последната история от 30.03 – до UK PC за 1,5K+, превърнато в макет (тъй като не става реално за нищо)? Пак е добре, можеха да я унищожат, както Илияна е написал. Евгени пък кефи, съветва „от трън, та на глог“ – не използвай частните, а държавната. Много „умно“ решение.

Добре дошъл в светът на задънената улица.

Фактите са си факти, че дори и с всички екстри пратки не пристигат или са за кофата, какво ли остава за „най-евтина доставка“. Мога да предложа по-евтино решение – спускане на това, което ще изпращаш от 15-тия етаж през прозореца. Резултатът мисля, че ще е същият. Всичко е gamble, твое е решението за избор на куриер, за „евтиност“ или малко повечко екстри/опции като „уж“ допълнителна защита (стига да имаш invoice/receipt за покупката и да е ДОКАЗУЕМА, ако нямаш, не можеш да пускаш с Обявена стойност).
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

Всички куриери хвърлят пратките и не ги пазят. Една пратка в рамките на страната се прехвърля поне 4 пъти. Разликата е, че когато пратката я вземе еконт/спиди или някой друг, си я опаковат (или до опаковат). Като за "услугата" си добавят сума към цената за доставка. Разбира се ако опаковането е невъзможно, например веднъж ми се наложи на изпратя монитор и като знам, че винаги си добавят пари за опаковане не го опаковах въобще. При което директно ми отказаха да го приемат.
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

2015г. от февруари до август имах ~30 пратки в двете посоки със DPD/Speedy и съм останал с добри впечатления. Дори едната от първите, кухите лейки в DE не я бяха опаковали никак добре и пак си беше съдържанието читаво. Ако я бяха подмятали повече от нормалното със сигурност щеше да се разпадне по пътя. Пратиха ми снимка на кашона преди да тръгне, тоест не пристигна в това си състояние заради куриера. Иначе всичко друго е било ОК, единствено имаше на няколко пъти забадяне с ден най-много.

За български пощи, както казва един колега от форума... "или хубаво или нищо, за това ще си замълча" :)

пп:

Искам да ви попитам дали със Спийди е най-евтино от всички куриери да изпратя пратка до Германия?

за периода, който съм описал без допълнителни договорки и договори, да.
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

Благодаря. А доколкото разбирам, дори и да си опаковам собственоръчно пратката, пак ще трябва да платя опаковане, не знам дали разбрах точно?
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

Не е задължително. По преценка на служителя. В офисите на еконт го правят, за куриерите на спиди не знам. Но това е за вътрешни пратки и както е посочил по горе колегата става въпрос за конкретни стоки. Например да доомотае монитора с "балончета". За международна - или взимат или просто ще ти откажат да я приемат.

https://www.speedy.bg/bg/packaging-instructions
 
Последно редактирано:
От: Пратка до Германия с евтин куриер

Аз скоро бях приятно изненадана от Интерлогистика. Върнах до Германия скъпа и дефектна компютърна част за 36лв доставка. Пакета беше 1,6кг, но го опаковах добре с балончета и после в кашон. Във вторник я занесох в офиса им, в сряда я шипнаха международно и в петък преди обяд беше доставена на адреса на магазина. За скъпи неща ми ги препоръчаха като по сигурни от Спиди, затова ги избрах.
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

А иначе като цяло цените на Интерлогистика и Спиди не са ли близки, или първата излиза по-евтино?
 
От: Пратка до Германия с евтин куриер

Според калкулатора на Спиди, за пратка до Германия 1,6кг, цените на Интерлогистика са с някакви стотинки по-евтини. Но моята пратка беше малка, проверете какви са цените при 5-10 кг. Аз останах много доволна и дори незнаех, че изпращат извън България.
 

Горе