Предлагам: Преводи, пренаписване и писане на уникални статии

Некоректен!

Направих поръчка към Дани за изработването на 2 статии от минимум 3000 думи (максимум 5000), които да са SEO оптимизирани. Преведох му 100 лева по банка за да стартира работата. След около 3-4 дена първата статия беше готова пълна с правописни грешки и логически не свързани изречения. След като и втората статия беше готова му преведох останалите пари и го помолих да преработи няколко изречения от passive към active voice. За съжаление Дани ме блокира в скайп и се наложи да си платя наново на друг копирайтър, който да пренапише статиите и оправи грещките.

Отговорността за грещките и професионалното отношение не са част от портфолиото на Дани, затова се замислете преди да прибегнете към неговите услуги.


Поздрави,
Тихомир

https://imgur.com/a/OZogb
https://imgur.com/a/8Tnbx
https://imgur.com/a/mTeLW
mTeLW
8Tnbx
OZogb
 
Колега, виждам, че не съм се излъгал в преценката си за теб, защото в даден момент ми се стори доста нагъл. Явно си и безочлив, но няма проблем, рано или късно ми беше ясно, че ще се сблъскам и с такъв "клиент", защото просто има хора всякакви. Но... монетата си има и две страни, ето я и моята, но накратко. Пълната история за съвместната ни работа достигна до ушите (очите) на администратора на този форум, просто за да разбере, че аз най-малкото не съм тук да мамя хората, а какво ще си мисли обществеността - всеки сам има глава на раменете си и може да си прецени.

Ще обърна внимание само на оплакванията, които си описал тук, без дори да давам своята гледна точка, защото не искам да занимаваме хората да четат излишно (ако изобщо решат, че си заслужава да си губят времето с подобно нещо).

Относно "блокирането" в Скайп - оставил съм в темата си имейл и телефон, ти си решил да ми досаждаш в Скайп, добре, няма проблем. Обясних ти още в началото, че Скайп почти не ползвам и на всичкото отгоре е личен, само за да се чувам рядко с близки. Ти игнорира това и съответно молбата ми да комуникираме на имейл или директно по телефона, защо ли? Заради теб бях принуден да държа програмата пусната, защото не знаех кога ще се сетиш да ми пишеш или обадиш. Въпреки всичко се съобразих с това и те изтрих чак след като свършихме работа (поне първоначално мислех така) и спрях да влизам в Скайп. Блокирах те след като видях, че най-нагло започна да ми досаждаш (пишеш и звъниш) докато съм болен на легло. Та нали затова съм оставил телефонен номер, толкова ли не можа да се обадиш там, поне телефонът ми е до мен през повечето време.

Постарах се да получиш двата пренаписани текста в най-кратък срок, като лично преди да ги изпратя ги проверих за правописни грешки. Разбира се, възможно е да съм изпуснал нещо тук-там, което след това си коригирах, както ме помоли. Относно логически несвързаните изречения, моля те, коментарите, които ми беше оставил в първия текст към някои изречения (то дори май не бяха от теб, защото пишеше друго име) не бяха защото те са грешни, а защото на някого така му звучали по-добре или там, за да го има този пасив войс. Не знам причините, но най-малкото всеки сам си има стил на писане и на десет души ще им звучи добре по различен начин. Въпреки това изгубих още доста време и оправих всичко, за да бъда максимално коректен и дори го направих и с втория текст (брей, как пък там нямаше такива грешни изречения, или беше защото коментарите вече бяха от теб?). След като ти изпратих редактираните текстове ти остана доволен и повече не ми писа нищо, реших че работата ни е приключила, съответно те махнах от Скайпа си и спрях да влизам (повече за казуса със Скайпа пише отгоре). Въпреки че бях повече от любезен и отзивчив, след 15 дни ти отново ми пишеш (този път на имейла, явно си видял, че вече не съм в Скайп, не знам) и искаш за пореден път да ми връщаш текстовете, за да ти преправям за пореден път изречения от актив към пасив войс и т.н. Пак те добавих в Скайп, пак се съобразявах с теб, но човешката ти обясних, че едва ли ще мога да ти помогна, плюс това вече беше достатъчно нагло от твоя страна. И въпреки това отношението ми до последно беше повече от добро и човешко. Накрая дори ти обясних за какво става дума, но ти така и не пожела да ме чуеш или разбереш, а побърза да ме злепоставиш публично тук. Така, че моля те, недей да казваш, че отговорността за грешките не е част от портфолиото ми, понеже мисля, че съм си я поел и то много повече, отколкото някой друг би. Отношението ми също беше повече от професионално, просто ти видя любезен и отзивчив човек отсреща си и ми се качи на главата. Благодаря все пак за всичко, поне ми помогна да разбера, че има и такива хора - каквото и да се направи за тях, винаги ще е малко и недостатъчно.

Това са кратките ми разсъждения по темата. Доста мислих дали изобщо да отговарям, защото не съм такъв човек, но откакто съм тук градя репутация и се стремя всеки да остане доволен от работата си с мен, съответно реших да не позволявам на такъв тип хора да ме злепоставят, поне не и без да дам своята гледна точка по казуса.

Благодаря на тези от вас, които са отделили от времето си за да прочетат кратките (а може би не толкова) ми разсъждения!
 
Здравей Дани,

Благодаря ти, че се включи и изказа твоята страна по проблема. И без това щеше да изглежда странно да си "побутнеш" темата без да отговориш на негативната ми обратна връзка.

Наричам това по-горе проблем, тъй като тук има една страна, която предлага определен тип услуга и друга, която заплаща за нея. В този случай, аз не съм доволен от услугата, която си ми доставил защото не отговаря на обещаното. От теб се очаква да се справиш с проблема. - това се нарича customer service.

Като член на този форума и човек, който е ползвал услугите ти, имам право да изкажа личното си мнение и преживяване за това, което предлагаш. Останалите членове и посетители са достатъчно интелигентни и могат сами да преценят дали коментара ми е обективен или не. - това се нарича feedback. Повечето в бранша ползват тази обратна връзка да развитат бизнеса си и услугите, а не да обиждат клиентите си. В моя коментар нямаше нито един обиден епитет.

Искам да ти се извиня, че се свързах с теб първо по Скайп. При прочитането на обявата ти останах с впечатление, че Скайп е част от каналите за комуникация, но грешката дойде от това, че Скайп акаунта ти и Гмайл акаунта ти са еднакви. В първия ни чат наистина ми каза, че това ти е личен Скайп, но също така и, че няма проблем да комуникираме там. Прилагам снимка от комуникацията да не кажеш, че си измислям - https://imgur.com/a/ZkQUU

След което последващата комуникация мина по емайл както беше казал.

Следващи път в който ти писах в Скайп беше да ми потвърдиш дали си получил капарото от 100 лева. Ако това наричаш тормоз, пак ти се извинявам, че съм се загрижил за получаването на парите, които ти изпратих с безрезервното ми доверие към теб преди да започнеш работа. Снимка - https://imgur.com/a/ZkQUU

За изтриването/блокирането в Скайп при положевени, че ми казваш - "няма проблем" да комуникираме там е смешно. Хем може (като ще се вземат пари), хем не може (като трябва да се оправят грешки). Сам си противоречиш и е нормално да ме объркаш. Не го очаквах.

Относно статиите и въпросното "пренаписване" искам да разясня на хората, които евентуално ще прочетат коментара ми следното:

1. След като преглагаш писане на SEO оптимизирани статии както ми гарантира, се предполага да не са пълни с несвързани изречения, камо ли правописни и понктуационни грешки - а те бяха много! Просто недопустимо! За първата статия ми отне 2 часа да я проверя и да ти хайлайтна правописните грещи за да си ги видиш и да се замислиш малко дали са ОК нещата, които предаваш като готова услуга. Никой тук не би трябва да отделя такова време да прави пруфридийнг на копирайтъра си - нали за това си плащаме. Можех сам да си оправя правописните грешки и дори да не ти я връщам първата, но мислех да работя с теб занапред и за това отделих време и енергия.

Втората статия пак беше пълна с правописни грешки и твоя коментар след като ти я върнах пак с хайлайтнатите грещи беше - "Тук нещата бяха значително по-малко".

Дани, тук "нещата" не трябва да присъстват изобщо - правописните грешки не трябва да присъстват в услугата която предлагаш.

Твоето "пренаписване", което твърдиш, че си направил беше да минеш през прууфридинга с правописните грешки, които ти бях АЗ добавил като коментар и да ги копи/пейстнеш. Технически "пренаписването" си го направих аз, а се предполага ти да си си свършил работата. Тук искам да добавя, че и двете статии ги проверих сам, просто едната я гледах в офиса от друг компютър и за това пишеше "Георги" на коментарите.

2. SEO оптимизация. След като си в бранша и се занимаваш с писането на статии ежедневно, би трябвало да си наясно как се пише статия, която да е оптимизирана за "Г", където content is the king.

Като качих статиите на сайта забелязах, че SEO параметрите не са добре и по-конкретно, че текста е писан предимно в Pasive voice. Затова си позволих да се свържа отново с теб и те помолих да ги погледнеш и да пренапишеш няколко изречения. Пак си направих труда да подчетая изреченията, които са в Pasive voice за да ти е по-лесно.

За жалост ти не беше на ясно какво е Pasive и Active voice, и ми обясни, че пишеш така както ти "дойде" и ми обеща, че ще опиташ да ги оправиш. - Снимка с разговора https://imgur.com/JrNdG78

В момента като чета какво си ми обяснил и как пишеш с "Нацелване" и както ти "Дойде", няма как да не се усъмня дори и малко в твоя Професионализъм. Сигурно начина ти на писане върши работа за малки статии тип блог постове, но за сериозни проекти с 3к+ думи трябва малко повече. Текст без грешки, който да конвертира и да привлича вниманието на посетителите.

След като се разбрахме да ги погледнеш и чаках една седмица без отговор те потърсих отново в Скайп и така разбрах, че си ме блокирал и няма да си свършиш работата.

Бях коректен с теб, платих си обема думи без да има качество. Дори ти изпратих статии с линкове с повече информация за SEO оптимизация на текстове, които биха ти помогнали за в бъдеще, но съм сигурен, че дори не си си направил усилието да ги погледнеш.

Бих предоставил цялата ни кореспонденция на @Blinky за да потвърдя позицията си.

В момента съжалявам, и осъзнавам, че евтиното в повечето случаи излиза скъпо.

Дани, надявам се да не съм бил груб с дългия си отговор и не съм те обидил.

Поздрави и дано оздравееш скоро,
Тишо,
 
Последно редактирано:

Горе