Превод чрез paypal

firesing

New Member
Здравейте имам 1 въпросче трябва да преведа пари на 1 приятел чрез paypal та ме интересува колко пари вземат за превод и дали чрез банката че излезе по изгодно другото което ме интересува когато сложа парите в банката директно мога да ги пращам вече чрез paypal не се слагат допълнително в акаунт на paypal .. мерси предварително .
 
От: Превод чрез paypal

Aко ще изпращаш пари от твоя paypal акаунт на друг,е безплатно.

Transferring money

Usually Free - Sending money to friends and family is free for you and the recipient when you fund the transfer with your bank account or PayPal balance. You can also use a debit or credit card or make an international transfer for a small fee.
 
От: Превод чрез paypal

Давам send payment пиша email на който искам да изпратя пиша сумата и да дам sending money to family or friends
сигурен ли си че не взема такса защото 1 приятелче тука ми вика че като превел 200 евро му взели 5 евро такса

трябвали по някакъв начин да си вкарам парите в paypal или т.е директно ми ги дърпат от дебитната карта и тук не вземали %
 
Последно редактирано:
От: Превод чрез paypal

Ако парите са в Paypal акаунта и пращаш на друг акаунт не се взима такса (обикновено). Ако пращаш пари към акаунт от карта взима малка такса.
 
От: Превод чрез paypal

Значи парите са ми в картата трябва да ги вкарам по някакъв начин в paypal аккаунта ли ? искам да преведа 500 евро чисто на 1 приятел който ми е купил 1 телефон и всички такси да са за моя сметка по превода затова ме интересува долу горе колко пари ще ми вземе за сметката до колкото разбрах трябва да ги пратя като подарък за да си вземе само от мен от банката ми казаха че ако ги преведа от банка на банка 12 евро е от моята банка и отделно от немската бнанка ще ми вземат някакъв процент мерси предварително .
 
От: Превод чрез paypal

Transaction Fees for Domestic Payments

Sending money

It's always free to send money to friends and family when you use your PayPal balance or bank account. Fees apply only if the sender uses a credit or debit card, or if you receive any payment for goods or services.

Както са казали, такси се налагат само, ако изпращачът (в случая ти) използваш кредитна или дебитна карта. Няма такси, ако изпращаш пари до приятел от Paypal акаунта ти или от банковата сметка. Но нямам почти никакъв опит с Paypal, така че да не те обърквам още повече.
 
От: Превод чрез paypal

значи сега се пробвах изписа ми 10 евро ако са в паупал аккаунта а не в дебитната карта е безплатно но не знам как се вкарват в паупал аккаунта и ще вземе ли такса затова да ги вкарам там като дам send money и дам friends пиша 500 и ми изписва че ще вземе 510 но накрая ми изписва брутно 1040 лв това значи че ми вземат 60 лв за превод ..
 
Последно редактирано:
От: Превод чрез paypal

Напиши в търсачката "Банков превод до Пейпал" и намери темата, месля, че ще ти помогне. Не мога да поствам линкове все още... :mrgreen:
 
От: Превод чрез paypal

Картата ти не е сигурно, че позволява трансфер твоята дебитна карта>твоя пп акаунт. Поне тези VISA с които разполагам не го позволяват. Тоест ако планирам да си платя през ПП и нямам пари в акаунта, ме чарджат за всяка транзакция(понеже ги дърпа от картата).

Няма и смисъл от тая гимнастика. Реално ти пак ще си платиш за прехвърлянето(карта>твоя акаунт) дори и да може да го осъществиш. Все е едно, че после ще ги прехвърлиш от акаунт в акаунт безплатно.

Иначе защо идват толкова?


3.4% + €0.35 EUR
,

това ти е таксата за прехвърлянето карта>акаунт. в случая ти идва €9.85 EUR

Останалата разлика идва от превалутирането лев>евро

PayPal Conversion Rate as of Dec 10, 2013: 1 Bulgarian Lev = 0.489824 Euros
 
От: Превод чрез paypal

Разгледай тази тема и си прекалкулирай нещата, може би и по-евтино да ти излезе конфигурацията: BG Bank Transfer > fee > BG PP Bank > PP Balance > him. Така или иначе точно 500 няма да ти излезе никога.

Връзки могат да се постват като махнеш http:// / www. отпред.
 
От: Превод чрез paypal

Банковият превод струва 0,50-1,00 лв (ако е през електронното банкиране) или един-пет лева (ако се редиш на гише в банката). Тези такси важат само за левови преводи. За преводи в евро цената е от порядъка на десетки евро.

При PayPal ще ти вземе първо такса за изпращане, а после ще вземе такса за теглене към дебитната карта.

За изпращане може и да не вземе, ако е дарение, но не съм сигурен дали това важи за случаите, когато нямаш баланс по сметката си при PayPal (и взима от дебитната ти карта).

Не се занимавай с PayPal, ако имаш възможност да правиш левови преводи.
 
От: Превод чрез paypal

Ясно е посочен, че преводът е международен и няма как да бъде левов:

…отделно от немската банка ще ми вземат някакъв процент…

Другото е, че можеш да пробваш чрез Skrill, ако въобще отсрещния приема тоя разплащателен метод. Трети вариант – ползване на парите на 3-ти човек, който той от собствения си PP акаунт да прати кинти към отсрещния приятел от DE в неговия PP acc, пък ти в лв. да му пратиш кинтите по ePay (било с или без акаунт), срещу комисионна по-ниска от PP-ската (която е €9,85), т.е. срещу да речем 10-12 лв. Което отново е по-ниско, отколкото международен EUR банков превод, започващ от €22 нагоре.
 
От: Превод чрез paypal

Ясно. Поръчал си на приятел да ти купи телефон на по-изгодна цена и сега като платиш банковите такси ще ти излезе по-скъпо.

Затова най-добре си купувайте джаджите от българските магазини. Тези разправии с банки и чудене как да намалите таксите ви излизат по-скъпо. Времето, което губите за да мислите по този проблем струва повече от спестените пари (ако изобщо нещо е спестено след като си платите на банките).

Ще се възползват от случая да пусна малко пропаганда:

[video=youtube;PPM3OKFYH-o]https://www.youtube.com/watch?v=PPM3OKFYH-o[/video]

[video=youtube;24ce5tV-pgg]https://www.youtube.com/watch?v=24ce5tV-pgg[/video]

Темата за най-великия икономически експеримент след създаването на хартиените пари без обезпечение.
 

Горе