Предприемачеството с $0 инвестиция

Rock

Well-Known Member
Привет, колеги.

Във форума постоянно се задават въпроси от новодошлите като "Как да започна ?", "Има ли начин да припечеля някой лев без да инвестирам ?" и т.н.

Реших да споделя с новаците (а и не само) един простичък метод с който може да започнете онлайн авантюрата за печелене на пари.

NB: Методът не гарантира 100% приходи, но е добро начало да опознаете някои тънкости и няма да ви струва нито стотинка и е почти автомат (т.е. веднъж правите нещата, след което усилията са минимални)

Какво ви е нужно ?

* Английски език - писмено на добро ниво (иначе няма да стане)
* Регистрация в най-големият пазар за микро услуги - Fiverr.com
* Ден-два за да изпълните физически нужните условия
* PayPal акаунт, при положение, че почнете да правите пари

Какво е Fiverr.com ?

Най-известният сайт за микро работа. В него за 5$ може да намерите или продавате най-различни неща. Сферите са доста различни. Продават се ebooks, оптимизация, трафик, реклама, правят се лога, cover-и, абе доста, доста различни дреболии (понякога и сериозни неща) за $5 стартово.

Същност на метода:

1. Регистрирате си безплатен акаунт във fiverr.com

2. Отивате в този сайт (линк) и регистрирате акаунт. В него има безплатни eBooks, които може да продавате свободно из нета.

3. Избирате ниша, в която да се впуснете (например health). На 1 акаунт сложете само 1 ниша, защото иначе ще са малко хората, които биха повярвали, че някой ще ги научи да свалят 10 кг за седмица и същевременно да им разкрие как се прави SEO.

4. След като сте избрали ниша, отивате във Fiverr.com и почвате да създавате вашите гигове (gigs):

* заглавията на гиговете да са кратки (по-възможност), използвайте I will TEACH you"
* описанието може да вземете от сайта с книгите, но задължително го преработете да не е 1:1
* Използвайте ключовите думи в заглавието и описанието. За нови потребители някой думи са забранени (като traffic). Тогава просто заменете някоя от буквите в думата с еквивалента й в кирилицата и ще ви допусне да създадете гига.
* За снимки ползвайте Freeimages.com или друг сайт за безплатни снимки, не качвайте директно снимките от книгата или без да имате copyright
* Дайте максимум 1 ден и за доставка на услугата (това повишава интереса на хората)
* Сложете поне 5 tags (заедно с ключовата дума на гига ви)
* Сложете и additional Options : например +$5 за още 1 от книгите ви по избор

5. При запитване или направена вече сделка бъдете максимално любезни и изчерпателни. Оценката на клиентите ви е критично важна за бъдещето на профила и гиговете ви - съответно и на продажбите.

6. Направете максималния брой гигове за 1 профил (20). Може по гиг на ден, ако нямате нерви за повече.

7. При продажба на 3-4 гига, поръчайте video testimonial от Fiverr за най-вървежния ви gig. Помага доста

8. Бедете коректни и доставяте поръчките си навреме,

По-упоритите могат да направят няколко профила с различни ниши по 20 гига, което увеличава шанса за продажби.



Успех на решилите да опитат.

За въпроси : в темата.
 
Последно редактирано:
От: Предприемачеството с $0 инвестиция

Изглежда интересно. Браво за старанието да напишеш темата. Ти пробвал ли си и какви доходи си постигал ?
 
От: Предприемачеството с $0 инвестиция

Заредих 8 гига днес, ще сложа до 20 и ще видя дали ще имам успех. Иначе над година съм във Fiverr и доста неща има интересни там (наред с доста бози, разбира се).
 
От: Предприемачеството с $0 инвестиция

Ся можете да вземете тази "стратегия", да направите е-боок как се правят пари от Фивер и след това да го пуснете във вариор форума за 49$.

Опа, май това е прекалено неморално, ама кво ти пука, ние нали сме българи.... :roll: 8)
 
От: Предприемачеството с $0 инвестиция

Между другото дори и за момента този трик да върви, то след време fiverr.com ще се усетят и ще направят изискване да разбираш от обектите, които поместваш. Примерно с всеки обект, освен че ще получиш съответен материал, то заявителят ще има право и да ти зададе един въпрос или едно малко допълнение към продукта (в зависимост от същността му).
Така вече няма да са нещата автоматизирани. И ще можеш да участваш само в тематика от която разбираш, или другият вариант е да търсиш като луд в интернет (което си и бая работа и често ще е повече труд отколкото получаваш).
 
От: Предприемачеството с $0 инвестиция

Здрасти. Това по-скоро ми звучи като изкарване на няколко долара - максимум 100, отколкото дългосрочен план за правене на пари. Доста бързо ще те хванат според мен. Може би е по-добре да инвестираш седмица в написването на кратък ebook (между 8000 и 10 000 думи в ценовия диапазон 0.99$ - 2.99$) и да го пуснеш в Fiverr, Amazon, Ebay и т.н. и евентуално да изкарваш повече пари. Ако можеш да пишеш на английски правилно и направиш кратък рисърч какво СЕО ти трябва и кои категории се продават, можеш да изкараш доста повече от подобни дребни измами. Друг вариант, ако не можеш да пишеш, предполагам е ghost writter - до 100$ за кратък ebook (наемаш го от odesk.com), до 20$ платени на четирима души от fiverr, за да ти направят различни кавъри според темата. Избираш най-добрия кавър и се заемаш с маркетинг на готовия ти ebook.
 

Горе