Преместване на безплатен форум към сайт с платен хостинг

tonib

Member
Идеята ми е да си направя форум(в сайт предлагащ безплатен хостинг за такъв) и ако той е успешен да го преместя на собствен, платен домейн. Предварително реших да потърся информация за това как става местенето, но не открих почти нищо.
Намерих само информацията, че ако имам безплатен форум и искам да го преместя, няма от къде да се сдобия с базата данни(всичките постове, теми, информация за регистрирани потребители и т.н.). Да вярвам ли на тази информация, и ако да - в кой сайт има поддръжка за "изтегляне" на базата данни.
п.п. Доста куци обяснения направих, но дан осте ме разбрали. :|.
 
не съм си регитрирал форум на безптен хостинг НО ако не можеш да си свалиш базата не можеш да се прехвърлиш

виж в админ панела няма ли някаде беъп на базата

иначе ако можеш сваляш на платеният инсталираш същият скрип качваш базата от бекъпа и работи :)
 
От: Преместване на безплатен форум към сайт с платен хостинг

Виждал съм безплатни форумни хостинги да продават базата срещу солидна сума. Тези например atfreeforum.com предлагат базата на форума ти за $40.
purchase your database dump for $40

p.s. Бутоните на прозореца за бърз отговор във форума не бачкат при мене последните дни.
 
От: Преместване на безплатен форум към сайт с платен хостинг

Това не е добра идея, защото при преместването ще се промени и URL-а на сайта. Най-добре си купи домейн (напр. .com от GoDaddy с купон за отстъпка ) и отделно някой евтин хостинг като 1dollar-webhosting.com. Може да ползваш и безплатния хостинг на Freehostia.com - ще имаш възможност после да изтеглиш базата от данни (софтуера има възможност за архивиране на базата от данни - напр. phpBB, но вероятно и всички други по-известни форуми го могат това).

Ще ти трябва дебитна карта (напр. Visa Electron) и акаунт в PayPal (за по-голяма сигурност).

Ако решиш да минеш на изцяло безплатен вариант може да ползваш безплатния хостинг на Freehostia.com и безплатния субдомейн твоятсайт.feehostia.com. В случай, че после решиш да минеш на платен хостинг, ще имаш възможност да го направиш без да губиш URL-а - напр. твоятсайт.freehostia.com - от Freehostia.com ще ти приемат парите с удоволствие за да ти дадат повече трафик и дисково пространство.
 
Последно редактирано:
От: Преместване на безплатен форум към сайт с платен хостинг

Аз ползвах платен домейн с безплатен хостинг от 100webspace.com. Само че те слагат реклами и ако не си поддържаш нещата ти трият сайта, т.е. аз моите буквално ги бях зарязал на произвола на съдбата и нещо беше станало.

Отбелязвам този хостинг с единствената цел да кажа, че въпреки че е безплатен, позволява да си добавите виртуални хостове в Apache-то, а не Ви ограничава само до нещо.100webspace.com Не го препоръчвам, защото не знам дали е надежден.

Написах този пост, за да отбележа че аз ползвам и 3-ти, междинен инструмент - DNS сървър като отделна услуга от sitelutions.com, който в определени случаи върши добра работа - например ако контролния панел на домейн регистрара не предоставя DNS сървъри, както беше в моя случай (може и аз да не съм видял, но мисля че нямаше) :(
 
Последно редактирано:
От: Съвет за инентернет арт-каталог

А какъв е начина форумът да е със собствен домейн и платен хостинг?Правих регистрация във Forumer,но когато дрябва да напиша домейна,ми излиза само варианта moqtdomein.forumer.com .А да ми препоръчате някоя добра форумна система,която да ползвам с мой домейн и платен хостинг?
 
От: Преместване на безплатен форум към сайт с платен хостинг

За форумни системи има много теми във форума. Използвай търсачката и ще намериш доста за четене. Форум на собствен домейн с платен хостинг се прави както всеки друг сайт с готов CMS. Няма разлика.
 

Горе