Пренасочване на версии

Provider

New Member
Здравейте!

Поради моя грешка, която съм допуснал още при самото създаване на сайта ми, се налагат спешни промени. Тъй като сайта ми има мобилна версия+android приложение естествено се наложи, да направя пренасочване между уеб и мобилната версия. Грешката ми e в подхода, който съм избрал при създаването на сайта и той е, че използвам скрипт за пренасочване, който не променя домейна на сайта и при двете версии. (т.е не използвам subdomain за мобилната версия). Заради това нещо разбирам, че не ми функционират правилно htaccess правилата (разбирам го след чак след 1 година).

Ще се радвам, ако някой ми каже най-правилният начин, за пренасочване между версиите.. Вече се примирих да преместя мобилната версия на subdomain, но нещо не ми се получава с htaccess.


В хост директорията имам две папки, едната desktop, а другата mobile. (в едната десктоп версията на сайта, а другата мобилната).

Не мога да разбера, какви трябва да са описаните правила в htaccess, за да може domain.com да води към папката desktop, а m.domain.com, към папката mobile.

т.е искам да избегна метода - domain.com/mobile (т.е да не се виждат папките на версиите)

Търся решение на проблема отдавна, но днес реших да отделя цялото си време до вечерта, за да приключа с това.


Поздрави на всички и успешна нова седмица! :wink:
 
От: Пренасочване на версии

Здравей,
Може да опиташ така:
Код:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domain\.com$ [NC]
RewriteRule !^subdirectory/ /subdirectory%{REQUEST_URI} [L,NC]
 

Горе