Препоръка за онлайн бизнес

Дискусията в 'Старт в Интернет Бизнеса' стартирана от TRENDATA, Ноем 17, 2017.

 1. TRENDATA

  TRENDATA New Member

  Рег.:
  Ноем 13, 2017
  Съобщения:
  8
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Здравейте, искам да започна онлайн бизнес. От известно време се лутам по форумите да събирам информация, но имам чувството, че се обърквам още повече. Искам предложение какво мога да правя в онлайн пространството ( мислех за онлайн магазин с дропшипинг, пробвах Fiverr, но не се получава нещо, мислех за фейсбук страница и т.н. ). Готов съм да отделям много време във проектите си и не съм настроен да печеля пари от начало. Наистина бих се занимавал с нещо такова, защото мога и от телефона и от лаптопа, а през повечето време съм онлайн така или иначе. Студент съм 2 курс, но все пак имам свободно време. Благодаря!
   
 2. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  209
  Харесвания:
  113
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Колко пари си готов да вложиш ?
  Какви са ти интересите ? Това с което се занимаваш, трябва да е пряко свързано с твоите интереси ( или поне е силно препоръчително ).
  Какви са ти уменията ?
   
 3. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,172
  Харесвания:
  1,890
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  А какво точно си решил да продаваш? Иначе направата на магазин лесно, маркетинга - не чак толкова, но не е нещо, което ако знаеш какво правиш ще ти отнеме много средства, освен време. В какво имаш интерес? Също така е важно в какво си се специализирал. Ако си продажби и маркетинг - супер, ако си в девелопинга - пак супер. А двете ще ти гарантиран минимални вложения и определено резултати. Виж първо си направи едно проучване за продуктите, пазара и конкурентите, после разпиши добре цифрите, и действай, ако всичко ти изглежда добре.
   
 4. TRENDATA

  TRENDATA New Member

  Рег.:
  Ноем 13, 2017
  Съобщения:
  8
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Ами парите, които съм готов да вложа са около 150-200 лв. по простата причина, че до сега никога не съм изкарвал пари от интернет. Както казах, ако е възможно без инвестиция, но с много труд, ще е чудесно ( готов съм да отделям и 10 часа на ден, ако знам, че ще стигна до някъде, а няма да съм винаги в дъното ). Първо мислих да продавам дрехи, след това кейсове, защото са по-евтини и т.н. Искам и да попитам как магазините в фейсбук ( за найк екип, който струва 60 лв. или подобно) взимат продуктите си и ги продават. Освен този онлайн магазин мислех да се насоча към социалните мрежи. Общо взето само чета и се опитвам да стигна до някакво заключение и да се захвана с работата. Ако вие имате някакви предложения за онлайн бизнес, каквито и да са, моля предлагайте.
   
  Последно редактирано: Ноем 17, 2017
 5. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,726
  Харесвания:
  686
  Точки:
  113
  Място:
  в кюпа
  Това че имаш желание за работа е похвално, но искаш да почнеш от средата, което съвсем скоро ще се превърне в огромен проблем. Както Блинки ти каза вече, онлайн магазина е най-лесното от всичко, трудното е след това. 150-200 лв. ще ти стигнат за домейн и хостинг и до там. Най-малкото за онлайн магазин ти трябва фирма, което води до много разходи, като счетоводство, осигуровки и тн. Само най-елементарните нещата са ти колкото целия бюджет месечно. Ами стока, реклама и всичко останало? Ако питаш мен, по-добре почни с някакъв трафик сайт, според интересите си и се опитай да му докараш трафик. Можеш да монетизираш с адсенс или някоя друга платформа. Ако наистина отделяш по 10 часа на ден да се занимаваш с това, след една година ще си готов и за онлайн магазин, който има минимален шанс за успех. Ако почнеш сега с онлайн магазин, шанса ти е отрицателен. Просто нямаш представа колко неща не знаеш.   
  proxy харесва това.
 6. Marta Martina

  Marta Martina Member

  Рег.:
  Септ 20, 2017
  Съобщения:
  60
  Харесвания:
  11
  Точки:
  8
  Пол:
  Жена
  Можеш да започнеш и афилиейт, с този бюджет ако разбираш от рекламиране в Adw или Fb Ads
   
 7. Димитър Иванов

  Димитър Иванов New Member

  Рег.:
  Окт 29, 2017
  Съобщения:
  5
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Както казва Робърт Киосакий "продукта е на последно място в една бизнес система." А пък специално в интернет бизнеса на първо място, ти трябва да изградиш популярност. След като си направил това, възможностите за печелене на пари са безкрайни - афилиейт, рекламни банери в сайта, риселинг, дори можеш да продаваш твой собствен продукт. Но първо трябва да изградиш популярен сайт. Има два начина за това:

  1. Да направиш сайт, който предлага уникална услуга - примери за такива БГ сайтове са abv.bg, superhosting, zamunda, arena, vbox7, както и много други. Тези сайтове имат огромен трафик, именно защото предлагат уникални услуги на своите потребители, следователно получават добри приходи от това.

  2. Вторият (и по-лесен начин) е да направиш блог в който да пишеш за неща, които те интересуват. Например аз се интересувам от бизнес и психология и пиша по тези теми в блога си. Със сигурност имаш интереси за които можеш да пишеш. Независимо дали се интересуваш от даден спорт, като футбол, баскетбол и т.н. или пък дори от политика, помни, че щом нещо представлява интерес за теб, има и много други хора, които се интересуват от това и са готови да четат статиите ти. Тези хора в бъдеще могат да станат твои клиенти и да ти носят приходи.

  За финал ще повторя думите на Брайън Трейси - "всичко има значение, всичко се брои." Така че не се притеснявай, че хвърляш усилия на вятъра. Гледай в переспектива - дори сайтът ти да е пълен провал, уменията и опитът, които ще натрупаш ще са безценни. И при следващия си опит, ти вече ще имаш здрава основа на която да стъпиш и ще си няколко крачки по-напред към постигането на целите си. Ще ти дам за пример самият Стив Джобс. В колежа той се е записал на калиграфски курс, който не имало изгледи да му донесе какви и да било ползи. Но той по-късно използвал уменията си придобити от този курс при разработката на софтуери. Благодарение на това, ние днес можем да пишем по този начин:)

  За повече ценни съвети >тук<
   
 8. Matey Hristov

  Matey Hristov Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  315
  Харесвания:
  144
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Давам ти идея за една мързелива работа в дългосрочен план с цел след време да изкарваш доста пари като цяло без много усилия. Създаване на фейсбук страници с обща тематика - Съвет от мен "Българите харесвай най-много простотията". Можеш да вземеш пример от Пабло Ескобар , Спиндерман и т.н - като цяло много тъпи страници , но супер успешни , защото са забавни , интересни и много лоши - а , всичко това отваря пирамидата на фейсбук с харесвания , коментари , критика. Създай своя герой в фейсбук и промотирай всяка една твоя публикация всеки ден с по 1$ и може би след година ще имаш много голям успех , а след това естествено ще започнеш да продаваш продукт на своя герой пред супер голяма и естествена аудитория - която най-вече го харесва. За година ще ти излезне около 365$ ако всеки ден си активен с рекламите , за две години вече ще си изградил супер голяма аудитория и тя ще се генерира сама и без реклама. Но , преди да направиш всичко това , започни да четеш за фейсбук , как работи фейсбук , как се създават страници в фейсбук , как да поддържаш страници в фейсбук , как да публикуваш в тях , какво да публикуваш в тях , кога да го публикуваш , преди да го публикуваш как да го оформиш , така , че да привлича много внимание и т.н. Съвет учи също така за това как се прави перфектната публикация с реклама , прочети всичко за това как да направиш настройките за рекламата ти така , че да е максимално ползотворна , аудиторията за рекламата и т.н .. Текста на снимките е много важен , не трябва да е повече от 20% от самата снимка, също така текста на публикацията със снимката трябва да е до определени символи .. Ако искаш нещо мързеливо с голям ефект - това е. Не отнема много време и е печелившо. Но , най-вече не прави нещо от което не разбираш - първо учи , второ учи , трето анализирай , четвърто проучи пазара и чак тогава създай това нещо. Като цяло най-печелившото нещо е да продаваш себе си като продукт в интернет и твоя умствен капацитет. Ако правиш нещо много добре или имаш хоби и си добър в него - създай го като продукт - така може би , никога няма да работиш и парите ще са ти много сладки. Най-вече седни и се замисли какво можеш да правиш най-добре - "освен да спиш и да пиеш" - след това стани и го предай на света със самочувствие. Когато продаваш своя продукт , може да не си професионалист , но е много важно да изглеждаш като професионалист , научи психологията на хората , психологията на продажбите , психологията на парите. И нещо още по-важно не си профуквай печалбите , а ги реинвестирай в това което правиш.
   
 9. Вили Георгиев

  Вили Георгиев New Member

  Рег.:
  Апр 27, 2018
  Съобщения:
  1
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Здравейте, не зная с какво се занимавате, но много ясно и точно упътвате човека. Изключително полезно. Ако се спази всичко това, стъпка по стъпка, успеха ще дойде. Най - важно, да не се бърза! И друго - не се отказвай! Успех!
   
 10. prophet

  prophet Active Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  675
  Харесвания:
  118
  Точки:
  43
  За момента изобщо не влагай никакви пари, просто трябва да имаш понятие от даденото нещо, иначе хвърляш пари на вятъра. Ако трябва няколко месеца, година само чети и се интересувай. Щото като четем дадено нещо ни се струва много лесно, но като се захванем с него виждаме колко е трудно. Може да започнеш хиляди неща.... Какви са ти хобитата? Това тук не е състезание, а маратон. Така, че не се притеснявай.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice