Препоръка за хостинг

sparc

Active Member
Здравейте, имам форум, който хоствам в Хостинг България, но получих писмо за преразход на процесорно време над 40 cpu минути дневно. Кажете за споделен хостинг в България, който да няма ограничение по процесорно време. Предварително Благодаря!
 
От: Препоръка за хостинг

Имах подобен проблем преди 4 месеца с магазин, бях стигнал 70 минути за период от поне 2 седмици при лимит 40. Хората бяха достатъчно коректни да ме траят 2 седмици, след което ми писаха. Имах и достатъчно време да преместя магазина. Още съм им клиент с 5 хостинга. Просто са коректни. Ограничения има навсякъде на споделен хостинг. Ако не искаш такива, ползвай VPS. Има разбира се и хостинги с по 80 CPU минути, например ICN. Ако очакваш увеличение на трафика, най-доброто си остава VPS.
 
От: Препоръка за хостинг

Анализирай си трафика и най-вече импресиите. Виж дали имаш чат модули или нещо, което прави посотянни презареждания. Огледай си и базата данни, там могат да ти кажат кои таблици са по-натоварени, да проверят дали има бавни mysql заявки, или дали има генерирани mysql грешки. Ако не ти се занимава да правиш всичко това просто намери друг хостинг план с повече CPU минути, но това ще бъде временно решение при всички положения. На споделен хостинг всеки мери ресурсите иначе няма как да се гарантира равноправно ползване за всички потребители на една машина.
 
От: Препоръка за хостинг

Superhosting план суперпро е с 100 CPU минути
 
От: Препоръка за хостинг

Според доклада, който получих достигам до 120 cpu минути дневно. Понеже нямам приходи за момента от сайта пък хвърлихме доста труд не ми се спира. Даите предложени за VPS, с възможно най-ниската цена.:)
 
От: Препоръка за хостинг

Колко посещения и импресии прави форума и каква система ползваш ?
 
От: Препоръка за хостинг

Колко посещения и импресии прави форума и каква система ползваш ?

Да си призная, не знам защото нямам добавен брояч. Има около 10 посетители онлайн почти постоянно през деня. Ще добавя някой брояч и ще засеча. Форума е от около месец и затова не съм добавил. Иначе системата е SMF
 
Последно редактирано:
От: Препоръка за хостинг

Според мен ICN са добри. Но за Хостсийн - не ги ползвай! Постоянно имат някакви проблеми. Аз така си прецаках сайта няколко пъти. :(
 
От: Препоръка за хостинг

А проверявал ли си от къде идва натоварването ? С тези посещения които казваш не би трябвало да правиш такова натоварване. Виж дали не е някой агресивен бот.
 
От: Препоръка за хостинг

Защо ти е външен брояч? Във всеки cPanel контролен панел има инсталиран AWstats по подразбиране - perl скрипт, който представя графично трафичните данни, като ги чете директно от логовете на сървъра. Просто няма по-точен показател за брой уникални посетители, брой импресии, брой заявки към файлове от това.
 
От: Препоръка за хостинг

Хм, наистина прекалено прекалено много ти товари ако са само тези посещения. За хостинг мога да препоръчам клауда на ICN, в твоя случай ще е добре, защото ще си плащаш колкото ресурс хабиш. А иначе потърси повече инфо за проблема, едва ли си първия на който му се случва с тази форумна платформа, хората може вече да са открили топлата вода :)
 
От: Препоръка за хостинг

Нямам наблюдения от SMF, но от над 4 год. поддържам форум с по 600-700 уникални на ден. В момента е на суперхостинг на най-малкия план и няма проблем с лимита от 40 мин., но с мястото е на ръба от 6.5 GB, та от година съм спрял качването на снимки. Сега погледнах, рядко надхвърля 20 мин. в последните 90 дни. На phpBB3 e форума и го правих от нула само с една гола БД налична. Преди това беше в хостбългария и беше на ръба от 40. Но там сумират mySQL с CPU, та затова е двойно. Виж си логовете, не може да товари така.
 
От: Препоръка за хостинг

Системата за известяване, товари малко изключих я и падна на 20 мин. иначе посещенията са към 100 с около 2000-3000 импресии. Ще го преместя това е последното ми решение.
 
От: Препоръка за хостинг

Най-добре наеми VPS. А за споделен ти препоръчвам SuperHosting или Jump. Аз използвам споделения хостинг на Jump (германската машина) и съм доволен, макар че напоследък сайта ми зарежда по-бавно от преди.
 
От: Препоръка за хостинг

В момента използвам хостинг от Спeйс, новия вариант с Cpanel
 
От: Препоръка за хостинг

Може и допълнително, да си пуснеш CloudFlare, спестява броя на заявките към бд и трафика.
 

Горе