Препоръчайте къде да регистрирам домейн

ddimitrov

Member
Копувал съм домейни от кои ли не от българските фирми. Сега обмислям покупката на един .eu домейн. Бихте ли ми препоръчали откъде да го купя, предпочитам бг фирма. Също какво мислите за eu при положение че сайта ще се ползва само от бг, името му си е с българско значение.
 
От където искаш, още повече, че и сам имаш наблюдения.

Ако се насочваш към шерфекционизма се поинтересувай от мрежи и виж кой къде е свързан и какво ти предлага.

Друго което можеш да ползваш като критерий е да съпоставиш възможностите за управление на домейна. Предполагам знаеш, че не от всякъде можеш да си създаваш NS-и, CNAME, А записи и т.н.

Интересня идея като цяло, но си е загуба на време да се занимаваш с това ако имаш конкретна идея за реализиране в момента.

Аз предпочитам host.bg или superhosting когато става дума за домейни.
 
мда, подкрепям Филип за предложените фирми.

иначе за tld-то ако имаш наистина добра идея няма голямо значение дали ще е ком, нет или еу. според мен по-добре да ти е добро и лесно помнещо се името и щом с ком е заето, взимай еу :wink:
 
И мен ми се искаше да е com, но еu мисля че в този случай е по подходящо. Ще бъде обвързано и така да се каже с рекламната кампания на сайта, ще се набляга на евро съюза. Може да пробвам superhosting, досега май само от тях не съм копувал. TopHost имат най-ниски цени, но там единствено DNS-а мога да променям и затова се чудя дали точно този домейн да е от там.
 
Слушай icakis, преди и аз ползвах superhosting после си казах каква пък толкова голяма разлика ще има и се прехвърлих на tophost ама то едни падания на сървъра, че чак не ми се разправя и всеки път като им пиша за прекъсване се оказва, че ъпгрейдват нещо неизвестно.. Качихме сайта на един приятел в бившото icq.bg (тия добри пари направиха май като продадоха домейна на abv.bg) там пък сървърите са толкова бавни не е истина..

И така май логиката на баща ми "Скъпото почти винаги е по хубаво" е вярна :D
 
Бре, не знаех че са продали домейна icq.bg. Като гледах техните цени за хостинг и просто паднах, но скоро не ги бях посещавал. А предлагат ли хостинг все още? То мен хостинга не ме интересува де, само домейн но все пак ;)
 

Горе