Препоръчайте ми качественни сайтове за фирмен профил

N1ck

Active Member
Правя сайт на една фирма и ме питат как да си популяризират бранда онлайн.

Аз им препоръчах да си напрарят фирмени страници във FB и G+ .

Знаете ли други качесвенни сайтове където може да се напрари профил с линк към сайта им?
В момента търсене по бранд-а им в гугъл не излиза нищо свързано - бранда е уникална 'дума'. Целта е техният сайт заедно с няколко техни профила да излизат на първи позиции (фирмата е нова, сайта също).

Сайта е на Английски и фирмата е рег в Щатите.

Благодаря!

П.П. не ми трябва SEO услуга която прави масово профили. Търсим 4-5 места където да се направи профил ръчно.
 
Хм, сайтовете, които са тип бизнес каталози, но на фри събмишъна няма ли да свършат работа. Имаше някъде тук във форума листи с такива сайтове. Иначе а брандинг се иска голяма кисия, не става с некви такива изпълнения. И е добре от сега да им го споменеш, защото ще си направят грешни заключения. Иначе най-добрия брандинг според мен си е статии с името в тайтъла + добра банер реклама в таргетирани сайтове. Не съм много сигурен, че ще се получи само бизнес каталозите, дори никак, те са просто част от общия микс. Добър брандинг се прави, когато бранда се споменава в авторитетни сайтове. Това автоматически отговаря на въпроса дали ще успее да свърши работа само сайтове, на които да се публикува профила на фирмата с името и линка.

Също така е хубаво бранда да се свързва с даден продукт или услуга. А неизбежно ще започне и едно добро начало на SEO-то с това. Няма как. :) Естествено, ако всичко по on page-а е направено на ниво, или поне на такова, че да се "изстиска" някакъв максимум. ;) Виж социалните мрежи, които могат да бъдат полезни за бизнеса им - Linkedin, YouTube, Pinterest и прочие. ;) За чуждестранния пазар нещата са много тегави, а бюджетите доста големи. Аз лично бих им направил един план какво трябва да се свърши, за да има максимално ефект, а другото си е просто започване на нещо и стигане пак до момента с брандинг. Ако са на ниво да са спонсори, организатори, партньори на ивенти в тяхната сфера, ще е също много добре. Идеята е след време в търсачката да се пише "бранд" + нещо си. Това са доста силни сигнали (особено, ако се генерират много такива сърчове) за Google и определено ще постигнат желания резултат. ;) Това те съветвам.
 
От: Препоръчайте ми качественни сайтове за фирмен профил

Ами задължително и в Linkedin , и разни бизнес каталози, ама там само в някои стари и популярни
 
Събери си един лист с тръстед блогове в твоята сфера и се опитай да се докопаш до една статия за теб. Това е в пъти по силно от да се наблъскаш в някакви знайни и незнайни бизнес каталози, които авторитета им е адски нисък, в сравнение с блогове, които нон стоп бълват полезна информация и са споделяни по тази причина. ;)
 
От: Препоръчайте ми качественни сайтове за фирмен профил

И аз ти препоръчвам да не пропускаш Линкдин. Служителите могат да си направят подробно попълнени профили, като името на бранда може да се спомене на няколко места:
  • -месторабота горе в профила
  • -Summary
  • -Experience
  • -Posts (като пуснеш статия в Pulse и после заглавието на статията се показва в профила ти)
След това, профила ще се класира в гоогле за името на бранда.



Линкдин дава възможност на всички да пускат дълги статии в Pulse:
https://www.linkedin.com/pulse/article/new
Един хубав и полезен дълъг пост, със снимка и името на бранда в заглавието на текста.

След това се огледай кои са инфлуенсърите сред твоите контакти, за да ги помолиш да ти помогнат с разпространението на поста.
Ето тук: https://www.linkedin.com/wvmx/profile/rankings, можеш да видиш кои от твоите връзки имат най-много разглеждания на профила си. Това обикновено са най-популярните профили. (При мен например е motivational speaker-a Brian Tracy).
Не се притеснявай да контактнеш инфлуенсърите, повечето от тях точно това целят- да бъдат полезни на аудиторията си. Пиши им едно съобщение с линк към поста ти в Pulse и ги помоли да го прочетат и че ще се радваш да чуеш техния коментар по темата (да оставят коментар под поста).

Като резултат, статията ще се класира добре в гоогле за търсене по името на бранда, а коментарите на инфлуенсърите ще правят добро впечатление на хората, които отворят самата статия.
 
Последно редактирано:
От: Препоръчайте ми качественни сайтове за фирмен профил

А защо пропускате туитър, според мен той също помага за популизорането на бранд [emoji2]
 

Горе