Прехвърляне на сайт? Плъгин?

Jnr88

Member
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как мога да сваля съдържанието на даден Wordpress сайт, който съм направил и работи и да го прехвърля на друг домейн. Идеята ми тук е, че искам да сваля всичко без темата, защото на другия сайт закупих друга тема и ми се иска да интегрирам съдържанието и да го настроя. Лошото е, че целият сайт е 1.2 ГБ и Duplicator не ми дава да го експортна с безплатната версия.

Благодаря предварително!
 
Това, което прави plug-ина, можеш да си го направиш и сам.
В общи линии влизаш си cpanela (или там какъвто панел имаш за управление от хостинга) и си правиш един архив на това което искаш да преместиш. (папки, файлове и всичко останало) и го сваляш.
Следващата стъпка е да свалиш и базата данни. Ако има повече от един wordpress сайт или нещо друго, което да ползва база-данни, можеш да влезеш в wp-config.php и да видиш коя база данни ползва, страницата която искаш да прехвърлиш.
През phpmyadmin, намираш въпросната база с данни и я експортваш и сваляш. Вече можеш да отидеш в "новото място" на страницата. Там, качваш архива и го разархивираш. Създаваш нова база данни, от MySQL (иконка с делфин обикновенно:)) след това към тази база данни трябва да създадеш и потребител със съответните права.
Вече, в новата база данни, импортваш sql файла, който си свалил по-рано от предишния хостинг. Остава единствено да редактираш wp-config.php, където да въведеш актуалната база дани, потребил и парола и си готов.

Големия проблем, ако старата в старата тема има използвани shorcode-дове и разни други неща а в новата ги няма.. тогава те чака редактиране, което е забавната част...
 

Горе