Проблемите в Usa и тяхното отражение върху вашия бизнес?

Shmitkata

Member
Като се има в предвид че американците са едни от най-големите потребители на всякакви online услуги и техния интернет пазар е най-добре развит забелязвате ли проблеми във вашия бизнес.

Вече е почти сигурно, че тяхната икономика е в рецесия, а това няма как да не се отрази на обикновенните потребители.

Друго си беше когато за 100$ от AdSense се получаваха 200 лв.. а сега само 130 :(
т.е. от гледна точка на курса USD/EUR явно печалбата ни намалява.. други наблюдения имате ли?
 
най големият проблем ще е за риал естеит сайтовете тук имаше един пич преди месеци с много голям американски риал естеит сайт на него му се отразява най зле иначе всички страдаме от този курс ама ко да се прави ще чакаме да минат изборите бързо
 
Според мен, скоро няма надежда да се оправи курса :( .. щом хора признати като гурута в икономиката (Уорън Бъфет, Алън Грийнспан) казват, че USA го е закъсала :(

Преди известно време си мислех върху проблема "Ако USA закъса ние какво ще правим?" (незнам как е при вас но при мен основно от USA са посещенията на сайтовете)

.. някъде в BG страниците ми попадна статия, че до 2008 Китай ще има повече online потребители от USA.. та дали няма как да се вмъкнем в техния пазар, все пак са 1,5 милиарда.. и тия от тях, които са online ще става все повече.. това си е само тема за размисъл :) ( да им имам азбуката на тия :) )
 
Според мен нещата ще станат дори и по-зле. Засега при мен няма отрицателен ефект рецесията на икономиката в щатите (като изключим момента в който трябва да обменям доларите в лева). Като минат изборите и се изтеглят военните от Ирак и Афганистан, мисля че ще има доста голям ръст на курса на долара... лошото в Америка е че всичко там е "изкуствено" и по този начин нищо не е предвидимо.
 
H1pNoTiC, тоест в скоро време предричаш покачване на долара?
Аз няма да откажа малко валутна спекулация, но за съжаление не ми се вярва скоро да има такава възможност.
Не напротив - тъкмо обратното. Очаквав да достигне още по-ниски стойности. Според мен ще има покачване едва ако либералната партия дойде на власт и изтегли войските си от Ирак и Афганистан (всичко идва от военните походи според мен)
 
Като минат изборите и се изтеглят военните от Ирак и Афганистан, мисля че ще има доста голям ръст на курса на долара...

SSH_ON каза:
H1pNoTiC, тоест в скоро време предричаш покачване на долара?

Не напротив - тъкмо обратното. Очаквав да достигне още по-ниски стойности.

За мен изборите ще минат "в скоро време", кога ще се изтеглят военните от Ирак и Афганистан - нямам идея.
Или аз не съм те разбрал, или ти си се изразил грешно :)
 
Ми аз мисля че долара си заминава като валута, а при положение че 20 държави печатат евро, и никоя не знае с сигурност колко е надраскала другата, мисля че ще е добре да започнат да ни изплащат приходите в швейцарски франкове.....
 
от 2 години се занимавам с АдСенс и да ви кажа честно имало е доста моменти на кофти приходи и моменти на добри приходи, като цяло при тази програма научих с какъв пот може да се изкарва 1 цент и колко леко да се изкарат 20$ - за да няма разочаровани просто се радвайте на това което получавате :)

и тетака
 
Последно редактирано:
от 2 години се занимавам с АдСенс и да ви кажа честно имало е доста моменти на кофти приходи и моменти на добри приходи, като цяло при тази програма научих с какъв пот може да се изкарва 1 цент и колко леко да се изкарат 20$ - за да няма разочаровани просто се радвайте на това което получавате :)

и тетака

охх абе радвам се аз ама....при мен загубите са огромни за 2007-ма - за съжаление 5 цифрена сума в $ :( Идва ми да си взема багажа и да бегам за USA. там поне долари изкарвам - долари харча - няма да губя от курс на долара - лева
 
То този долар неустроива въобще евросъюза, защото не им е изгоден този курс, БМВ са съкратили 5000 места заради евтиния долър и казаха, че ако продължава долара да пада ще има още съкращения. Нокиа се местят от германия в румъния, не е изгодно, а индустрията пада нанемците. Трише каза, че в момента Еврото е надценено спрямо долара и се очаква огромна инфлация.Всеки сам да сиправи изводите. Иначе какво може да направите с $ има два варианта, да инвестирате в онлайн бизнеса си да го разширите и др. или да си купите от форекса еур/$ и да хеджнете загубите, успехи :twisted:
 
и аз натам се ориентирам , тва евро излиза солено при повечко домейни :) 10ина хоствам в германия при абе мани мани почти двойно


нешо друго:
искам да взема един vserver или нормален сървър в Щатите дайте съвет при кои и как е сървиса?
 
Последно редактирано:

Горе