Проблем с електронно банкиране

Проблем с електронно банкиране

  • Проблем с електронно банкиране

    Votes: 1 100.0%
  • Проблем с електронно банкиране

    Votes: 1 100.0%
  • Проблем с електронно банкиране

    Votes: 1 100.0%

  • Общо гласове
    1

JimBo

Member
Здравейте, незнам дали темата е за тук, но имаме проблем с електронното банкиране през ОББ. При подписване на платежни документи получаваме съобщение “Невалиден подпис” . Това е през Mozilla Firefox, същото е и с Internet Explorer. И на двете инсталирахме по-ранни версии, но пак не става. Спазваме всички стъпки, но отново има проблем. Проблема при Mozilla e, че изисква инсталиране на добавка signTextJS plus, но не ни позволява да я инсталираме, дори и версия signTextJS. Преди да направим ъпгрейд на Mozilla, приставката signTextJS беше инсталирана, но след ъпгрейд до версия 53, по указание на ОББ, трябваше да я премахнем и да сложим новата signTextJS plus. Но не можем да я изтеглим от официалната страница на Mozilla, ако опитаме да я инсталираме през добавките, дава грешка, че не може да бъде свалена. Какво бихте ни посъветвали? Kак да процедираме? Благодаря Ви!
 
Върнете ФФ на версия 49 и пробвайте пак.

Новите версии искат да работят САМО със подписани разширения което е проблематично както сами виждате.
 
Странно, аз съм с версия 54 и signTextJS plus се инсталира и работи без проблеми. Днес подписвах едни преводни нареждания през Firefox. Макар че не съм на ОББ, изглежда, че интернет банкирането им оперира с подписи по същия начин като при моята банка.

Това с невалидния подпис може да е заради неинсталирани публични удостоверения на издателя на електронния подпис или на банката. Може да провериш дали са инсталирани в Preferences -> Advanced -> View Certificates -> Authorities.
 
Баси кофтият "хелп" има тази банка :).

1) Слагаш най-новата версия на Firefox (нова инсталация или ъпдейт, няма значени)
2) Добавяш всички сертификати които изисква банката (в линка който си дал ги има)
3) Ако имаш инсталиран signTextJS - премахни!
4) Инсталираш signTextJS - обикновено най-новата налична версия
 
Здравейте,
Благодаря Ви за насоките!
Не знам на какво се дължеше това разминаване, но днес всичко тръгна по описаният от Вас начин, снощи си играхме до 3 през нощта и не се получи въобще. Пращаше ни на някаква куха страница която не искаше да дръпне нито signTextJS нито signTextJS Plus, сутринта рано звъняхме на банката и изведнъж дори и хелпа им вече е различен... Ама тръгна все пак. Благодаря Ви чистосърдечно!
 
Най-добре си спрете автоматичното обновяване на браузъра, защото като излезе подходящата нова версия signTextJS спира да работи :). Обикновено до ден два пускат новата версия.
Тогава пак правите горните четири стъпки, ако на това банкиране (което явно ползват и други банки) имате проблем с КЕП-а пишете, че там станах експерт - браузъри, различни операционни системи :D
 
Това е едиственото място където ползвам iexplorer. Не, знам защо при него нещата се получават по-лесно. Имам е-банкиране от пощенска банка, що нерви сърбах с mozilla... с explorer, стана от раз и така..
 

Горе