Проблем с лаптоп на НР

Здрасти банда нов съм във форума и се надявам темата ми да е на правилното място, а ако не е нека бъде преместена.

Та проблема ми е следния:
Имам лаптоп на HP на по-малко от 2 години - Ram - 8 core i3 HDD - 1000GB 2.00ghz AMD RADEON.
От два - три дни спря да се заключва и така все като го ползвах беше изключен - проблема го реших.
Главният проблем е, че ми показва, че не съм свързан към интернет при положение, че съм свързан. Докато се ровя из интернет спира - тоест нямам интернет , натискам мрежова диагностика и по-късно всичко се оправя, но понякога отнема доста време и дори понякога ми показва че няма никакви налични интернет мрежи, а тостера ми трябва за работа.
Ето и скрийн :
http://prntscr.com/hnjd5k - обновявам ли, обновявам ли страницата и ми показва това! :(
Надявам се да съм описал подробно проблема и чакам отзиви :p .
Лека вечер и благодаря предварително!
 
Проблемът може да е софтуерен или хардуерен.
Пробвай следното: Деинсталиране на драйвърите за wireless-а и теглене + инсталация на последната версия драйвъри за лаптопа от сайта на производителя.
Ако продължава да се появява проблемът, направи буутваща флашка с Live дистрибуция на Linux (Ubuntu, примерно) и влез през нея. Ръчкай из интернет определено време през Linux-a, за да видиш дали и там се проявява тоя проблем.
Под Windows и Safe Mode + network би свършил работа, но е хубаво да се направят повече тестове, ако не ти писне и го дадеш някъде да ти го оправят.
Ако е хардуерен проблемът е по-сложно, като опира до подмяна на wireless-a
Успех!
 
Почни с драйвъра, виж някой по-нов за модела, ако не - мини на този, който е излезнал в годината на мрежовата и ако тогава не се оправи, определено върви на хардуерна диагностика. Иначе има софтуери, които оправят проблема с wi-fi, бях сложил на един стар нотбук Ейсър, защото мрежовата индикация грам не захапванеш и губеше свързаност. Ако това не помогне, определено виж нещо в хардуера. Иначе нямам високо мнение за HP, особено в ниския им клас. Всичко под 1500 лева е направо трагедия, нещо като при може би Асусите. :)
 
Бизнес моделите им са пушки. Имам един на 7+ години 2.4ghz и всичко добро, само вграденото видео съква, ако тръгнеш да играеш нещо.
 
Бизнес моделите им са пушки. Имам един на 7+ години 2.4ghz и всичко добро, само вграденото видео съква, ако тръгнеш да играеш нещо.
Да, ще се съглася. И Ейсър в горния бизнес клас е супер, останах много доволен от Emachine серията им. 17"-ов, абе беше велик лаптоп. Колко ме е развил и още се държи, ама вече е тегава история. Ама цели 7 години са си бая време при доста интензивен режим. ;)
 
Включи лаптопа с мрежов кабел в WiFi рутера и виж дали пак ти прекъсва интернет връзката.
 

Горе