Програма търсене във файлове

a4kata

Member
Порблемът е следният имам cms, който не съм ползвал от почти половин година и не помня кое къде е, а искам да направя някой промени, но не мога да намеря файловете, които съм бърникъл не е във темплейта.

Та въпросът ми е има ли програма, която може да отвори всички файлове във дадена папка и подпапките, и да търся с notepad++ във всичките файлове, или направо програма, която може да търси текст, файл експлорера.
 
От: Програма търсене във файлове

Noetpad++ >> Ctrl + F >> Find in files върши това.
 
От: Програма търсене във файлове

И едно фото:
8503597S.png
 
От: Програма търсене във файлове

С notepad++ става лесно и бързо, както са ти показали горе. Директното търсене става с комбинацията ctrl+shift+f - избираш си в коя папка (търси и в подпапките) и за по-бързо може да определиш типа на файла, например *.php
 
От: Програма търсене във файлове

Има и такива независими простички програмки. Аз лично много често ползвам една дето вече не се намира из нета (http://img.brothersoft.com/screenshots/softimage/t/text_in_file-file_search-78025-1.jpeg), но има и други и според мене е въпрос на избор :)

Сега пробвах това в Notepad++, но резултатите от търсенето се визуализират много кофти. На мен най-често ми е трябвал просто списък от файловете в които се намира определен текст. Tоку-що пробвах някаква FileSeek и... става
 
От: Програма търсене във файлове

Благодарско, винаги съм знаел за функцията на notepad ++ за търсене и замяна в много файлове, но никога не ми е правило впечатление опцията directory.
 

Горе