Търся: Програмист за софтуер, разпознаващ автомобили

nekakav

Active Member
Рейтинг - 100%
16   0   0
Здравейте.

Нямам представа към какъв точно програмист да се обърна, затова пускам тема тук. Необходима ми е програма (може да е готова), която да разпознава формата на автомобил във видео файл и да го "маркира" като бройка.
Става дума за нещо като фейсбук опцията за разпознаване на лица.

Както споменах може да ми предложите готов софтуер (за което пак ще се отблагодаря) или да се наемете да напишете нещо подобно.
Пишете на ЛС, в темата или на [email protected]

Благодаря предварително на отзовалите се!
- Борислав
 
Здравей, ако правилно съм те разбрала и те интересува да отчиташ като бройка автомобилите, то всяка LPR система ти върши работа. За да я ползваш ти трябва и IP камера. Повечето такива системи са платени, но има и някои, на които софтуера е безплатен; заплаща се само IP камерата.
Ако те интересува да се разпознава и марката (формата на автомобила), то същите системи работят с допълнителни библиотеки.

Това е един от производителите (има много производители)
www.nuuo.com
Лицензите са на сравнително човешки цени
NUUO SCB IVS - Видеоаналитичен модул – активира се само към NUUO Mainconsole
- NUUO SCB Counting package:
- Брояч на хора и автомобили;
- Блокиране или отваряне на камера;
SCB-IP-P-IVS-C1
Counting package за 1 камера
€165.00 без ДДС

Лидерът е този Milestone XProtect LPR

А това е IP камера със софтуер
Мегапикселова IP камера Ден/Нощ; 3.0 Мегапиксела (2048x1536@45 кад/сек); 1/2.8'' Progressive Scan CMOS сензор; 0.005 Lux (Color)/ 0.0005 (B/W); дистанционна настройка на фокуса (ABF); механичен IR филтър; H.264+/MPEG4/MJPEG tri-stream компресия; аудио вход/изход/вграден микрофон; алармен вход/изход; 3D DNR шумов филтър; DWDR; интелигентни функции: пресичане на линия/нарушение на зона/оставен (изчезнал) предмет/детекция на лица/броене на обекти/аудио детекция/анти-саботаж; Подобряване на картината (Defog); P-Iris; слот за micro SDXC Карта (до 128GB); 24Vac/12Vdc/PoE 9W
HIKVISION
DS-2CD4035F-A

€ 426 без ДДС
 
Това мисля че се наричаше "blob counting" в библиотеките за компютърно зрение. Можеш да видиш дали няма някой готов пример за OpenCV или AForge.

Става дума за нещо като фейсбук опцията за разпознаване на лица.
Това въобще не е ясно ... трябва ли да можеш да разпознаеш колата ако я видиш втори път? За тази цел ти трябва разпознаване на регистрационните номера за което също има библиотеки и малко специфичен хардуер, защото номерата се святкат с IR светлина понеже може да е изцапан номера и няма да се види с обикновена...

 

Горе