Продаване на информация, използване на Braintree и законово уреждане

btonline

New Member
Здравейте, ще помоля за съвети и мнения относно начинанието, което искам да започна. Като цяло нямам никакъв опит и в момента чета активно всички теми, но ще си позволя да задам няколко въпроса и тук, извинявам се ако се повтарят. Идеята ми е да продавам информация относно спортни събития като това може да са анализи, статии и прогнози за резултат, следователно всичко това може да се изпрати по мейл и идеята е на получено плащане да се изпрати съдържанието. Сайта го правя аз и е дошъл ред на интегриране на система за плащания Braintree, та първия въпрос е трябва ли да имам регистрирана фирма за да получавам плащания и ако да, то какъв е най-удачния вариант за начало. Какви неща трябва да се уредят законово преди да се започне с приемането на плащания? В момента се предлагат доста услуги в интернет, които се заемат с регистрирането на фирма, и ако ползвам такава услуга след като е регистрирана фирмата какви други задължения имам аз по уреждането ѝ. Кога и как се ползват услугите на счетоводител и ако регистрирам фирма, трябва ли да се осигурявам чрез нея?
Благодаря предварително
 
Какви са ти клиентите? Бизнеси или физически лица?
От коя страна са? Българи? Европейци? Или от всякъде? От това зависи къде ще си регистрираш фирмата.
Braintree знаят ли че ще продаваш спортни прогнози ? Не съм сигурен до колко е разрешено това навсякъде, по-добре ги питай преди да направиш фирмата и т.н.
 
Клиентите са физически лица от всякъде, а в списъка на Braintree със забранени предметни дейности, не съм открил рестрикции по отношение на дейноста, с която се занимавам.
 
Искаш да печелиш от платени спортни прогнози. Трябва ти счетоводител, правиш си сайт и почваш. Друг е въпроса по-нататък как ще действаш.
 
За какво трябва да се внимава най-много при откриване на фирма и започване на дейност? Чувал съм, че има солени глоби ако не си изряден и те хванат.
 

Горе