Продават се 3 българоезични сайта

strana

Well-Known Member
Рейтинг - 97.7%
43   1   0
Прецених, че ще е по-добре (за мен) да се разделя с някои българоезични сайтове.

Причина: слаба монетизация поради извънредно малко директни рекламодатели, слабоплатена контекстна реклама, липса на сеоборси и най-вече - време. С други думи, козата си сака пръч.

Сайтовете са новинарски и тематични. Имат допълнения като интегриран форум, класация, каталог, обяви и т.н. Ако имате предложения, изразяващи се в парични суми, бартер за други сайтове (англо или рускоезични), материални активи и т.н., пишете на ЛС.

Първите три сайта за продан са:
www.lekarbg.com
www.stranabg.com
www.stroitelbg.com

<br /><br /> Домейн Име | URL: N/A<br /><br />Приблизителна Цена: N/A<br /><br />Уникални Посетители за Месец: до 1 000 000<br /><br />Page Rank: N/A<br /><br />Уникално Съдържание: Не<br /><br />Система: Опън Сорс<br /><br />Дизайн: Безплатен / GPL<br /><br />Начини на Плащане: PayPal, ePay, WebMoney<br /><br />Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: НЕ<br /><br />
 
От: Продават се 3 българоезични сайта

Причина: слаба монетизация поради извънредно малко директни рекламодатели, слабоплатена контекстна реклама, липса на сеоборси и най-вече - време. С други думи, козата си сака пръч.
Е ти уби желанието на купувачите с това изречение...
 
От: Продават се 3 българоезични сайта

може ли да ми пратите цените поотделно и като цяло общо трите
 
От: Продават се 3 българоезични сайта

Здравей, интересувам се от stranabg. Дай повече инфо на лично включително цена :)
 
От: Продават се 3 българоезични сайта

Здравейте,

Нямах стабилен интернет тези дни и нямаше как да отговоря навреме на запитванията, за което се извинявам.

Ще обобщя отговорите тук, включително и на запитванията от ЛС.

1. За "негативното" описание - въпрос на преценка на пазарните условия в съответната ниша. Това не означава ниска цена, а означава цена, по-ниска от очакваната.
2. За цената - исках да направя аукцион (което се вижда от заглавието на темата), но явно не съм намерил опциите за бид и т.н. С други думи, не исках да посочвам цена, а чаках такава.
3. Статистика - от форума нямаше запитване от нито един предприемач в нишата (имам предвид хората, които не пишат в него, но четат). Запитванията бяха от "seo". Всеки seo би трябвало да може да извлече информация за търсените данни посредством съответните seo-инструменти. Но да напиша кой сайт колко печели в момента не може да иска дори и служител на НАП.
4. Сайтовете печелят най-вече от борси (вечни линкове и подобни). Това им подсигурява сравнително добри печалби при ниски показатели, но в същото време ги убива. За да се компенсира по-големия брой изходящи линкове се налага да се купуват входящи. Да се прави това с многогодишни сайтове на друг език си е направо гавра, по-добре да ги поеме друг.
5. Но за да е по-лесно за смятане, няма сайт с под 4-цифрен приход годишно. Съответно, няма сделка под 5-цифрена сума.
 

Горе