Промяна на title

petrov321

Well-Known Member
здравейте,
един сайт е на втора страница. Доста стар е.
В тайтъла не присъства най-важната кл. дума (фраза) - по тази кл. дума (която я няма в title) e на втора стр..

Да я добавя ли?
 
От: Промяна на title

Всяко едно изменение на тайтъла оказва влияние. Само по себе си да добавиш думата няма да има много полза. От полза ще е, ако това добавяне се покрива със съдържанието на сайта. Ако ключовата дума я има в заглавието, името на сайта - тогава може да я добавиш в тайтъла. За целта гледай да е по правилата - ключовата дума на сайта - името на сайта да е в индекса и съответно думата в тайтъла да е само в индекса, другите вътрешни страници/статии да са с различен, релевантен тайтъл.
Освен това включи въпросната ключова дума в дескрипшъна. Направиш ли го със сигурност ще има промени, вече зависи от нишата в която е сайта, възможно е да се изкачиш и на първа страница.
 
Като цяло смяната ще бъде добро попадение, за да се даде тежест и да повиши CTR-а на твоя резултат в SERP-а. Класирането не винаги е на база тайтъл. Все пак щом си стигнал до 2ра страница, нещо друго дърпа конците в on page оптимизацията ти. Виж как е на топ позициите за тази дума. Мога да сложа пари, че при тях кл. дума я има в тайтъла, описанието и някой друг терикат може да е хванал и с домейна. :)

Направи си анализ на страницата, преди да тупнеш още малко %-тите. Виж дали добре си с тях на база другите участници на топ местата. Даже, ако питаш мен, структурирай си добре тайтъла, за да е не само добре оптимизиран, но и добре кликаем от хората.
 
От: Промяна на title

От вчера е дръпнал с 4-5 позиции (още е на втора стр.)

Всички сайтове на първа страница - имат кл. дма в тайтъла.
Знам, че само с промяна на тайтъла няма да стане, но да го има?

Мерси за съветите!
 
Моля, моля. Да, предположих, че никой не си е позволил да не сложи кл. дума/фраза в заглавието си при оптимизацията за нея. Всичко зависи от както казах, доброто съотношение между всички елементи. Щом седят там като резултати, значи е правилното. Няма да стане само с промяна, но реално може да даде една не лоша основа. Пък и да си говорим истината, слагането на кл. дума в тайтъла си е една тежест, на която може да се стъпи. Ти реално ще пробваш, нали? Направи го много по добре от другите. Даже може да помогнем, ако случайно се иска помощ. :)
 
Да, гледай и да е кликаемо, не само да гониш бота, гони и трафик. :) Ако си на 3то място, но с добре написан тайтъл, ще се кликаш много по-добре, от някой спам на 1во място, което даже няма логика при четене. Знам, че не е така в твоята ниша и резултати, но исках само да дам пример. ;)
 
От: Re: Промяна на title

Да, гледай и да е кликаемо, не само да гониш бота, гони и трафик. :) Ако си на 3то място, но с добре написан тайтъл, ще се кликаш много по-добре, от някой спам на 1во място, което даже няма логика при четене....

Ще подкрепя Blinky, точно така е. А като допълнение бих те посъветвал освен тайтъла да се погрижиш и за дескрпишъна. Много важно е описанието на сайта - то може да подкрепи и да донесе допълнителни точки за сайта ти.
Също така бих те посъветвал да поизчакаш няколко дни - два-три дни и да видиш как се движат резултатите, преди да правиш други промени.
 
От: Re: Промяна на title

Ще подкрепя Blinky, точно така е. А като допълнение бих те посъветвал освен тайтъла да се погрижиш и за дескрпишъна. Много важно е описанието на сайта - то може да подкрепи и да донесе допълнителни точки за сайта ти.
Също така бих те посъветвал да поизчакаш няколко дни - два-три дни и да видиш как се движат резултатите, преди да правиш други промени.

дам, добре :p
репутация нещо не мога да ти дам...
 
От: Промяна на title

А нормално ли е като промениш заглавието, въпросната страница да изчезне за малко от SERP?

Преди 3 дни написах една доста подробна публикация и Google я индексира от раз на първа страница (някъде на 5-6 позиция). Да обаче, имаше една тъпа точка до една скоба, която много ме подразни в заглавието, забелязах я вече като въпросната страница беше индексирана и изтрих точката. Другата промяна, к направих, беше, че промених description tag-a. И днес публикацията has gone away. :)

Нормално поведение ли е това или съм лепнал някакво penalty? (никога не съм прилагал разни SEO шмекерии)
 
От: Промяна на title

Не е проблем да коригираш заглавие, особено, като е имало някаква пунктуационна грешка.
Статията се е показала защото е била нова, много често новите неща изкачат в Google и се показват за известно време и след това изпадат назад в класирането, защото вече не са нови.
Също така може да е оказало влияние и ако в блога или фиида си публикувал други неща и тя е преминала по на вътре в сайта.

И още нещо, когато една страница се индексира от гоогле и направиш промяна, то тази промяна, гоогле не я вижда веднага, може да отнеме месец да я види, (освен ако сайта не е от ранга на дир.бг). Ако искаш да му кажеш, че има промяна трябва да ползваш web tools.
 

Горе