Разследват ме НАП...

genesis2202

New Member
Та ситуацията:

Днес получавам поръчка в онлайн магазина, който разработвам в момента. Артикулите съм ги пуснал на продажба, но реално имах по една поръчка през ден два. Та гледам днеска една поръчка на два артикула, като клиента, с който се чухме и по телефона беше много културен и беше наясно със всичко. Това веднага ме усъмни и реших да проверя адреса на доставка. Оказа се, че пратката отива за София - централна поща, където е имало и офис за приемане на данъчни декларации на НАП. Веднага реших да не рискувам и звъннах на човека, да му кажа, че нямаме поръчаните артикули в наличност по най-нормалният начин, за да не разбере, че знам за контролната поръчка. В един момент го попитах за адреса на доставка, по-точно в кой сектор на пощата и отговора беше - Електронна търговия и онлайн продажби през ..... Не мога да си спомням точно какво ми каза, но отговорът беше ясен - данъчните са. Та разбрах, че в момента съм под "лупа" разследват ме, обаче все още нямат доказателства(освен, че по телефона му казах, че сме онлайн магазин), че работя без фирма. Та сега понеже контролната поръчка не им е доставена и не могат да докажат, че продавам без касова бележка, могат ли да ми направят нещо?
 
От: Разследват ме НАП...

Не че нещо симпатизирам на НАП, ама не мога ти съчувствам. Дори поздравявам данъчните в случая.
 
От: Разследват ме НАП...

Не желая да ми съчувствате. Просто ако някой по компетентен може да изкаже мнение по темата ще съм му благодарен.
 
От: Разследват ме НАП...

Аз съм по компетентен - затвори си магазина, регистрирай си фирма и стани легален. Отвори го после и си гледай бизнеса.
 
От: Разследват ме НАП...

Пусна си цяла тема по случая. Повечето препоръки бяха да излезеш на светло.
Колкото и да е странно, като нищо и от НАП четат тоя форум. Сам се прееба май.
 
От: Разследват ме НАП...

В момента онлайн магазинът е неактивен и не се отваря. Всички твои стъпки и аз съм планувал да ги изпълня, обаче в момента ситуацията сериозна ли е, това ме интересува...
 
Първо не ти трябва касова бележка, освен ако не говорим за наложен платеж на ръка, но тогава реално куриерската фирма би могла да влезе адекватно с разписка и касова бележка за цялата сума. И второ, защо да не си е поръчал човек без да има нещо на ум. Просто и те са хора. А реално как си оперирал до сега без фирма, особено с наложен платеж или пари на ръка?

Подготви се да дадеш отчет, ако е истина и да отнесеш една глоба. Това е само в случай, че те разследват и имаш реално тези проблеми. Четат го, форума е популярен и реално всеки нека пише внимателно и прибрано. ;) Но мисля, че тук хората правят бизнес и реално всичко им е ОК, за това и не мислех, че е проблем. И все още го вярвам.
 
От: Разследват ме НАП...

Работил съм досега с наложен платеж... Надявам се просто да е един човек...
 
От: Разследват ме НАП...

Еми сам си отговори - нарушаваш 3 закона и си обект на проверка. До теб могат да стигнат всякак - през хостинга, през поръчката (щото си пратил автоматичен мейл) и през телефона по който си приказвахте с данъчния.
Всичко зависи от кефа на проверяващия и колко е натиснат да работи.
 
От: Разследват ме НАП...

Вторият вариант е просто да е искал да си купи нещо от твоя магазин, човек който работи там. Ако искаха да те проверят, щяха да изберат друг продукт и нямаше да им е адреса в пощата. Но при всички положения трябва да имаш фирма и да си легален - не слушай разни лумпени тук из форума, които съветват всички да сме нелегални.

Малко си се вкарал в параноя ми се струва. 99% съм сигурен, че изобщо никой не те разследва.
 
От: Разследват ме НАП...

Дано всичко да е параноя. Както вече почти всички знаят, все още нямам 18 и за съжаление не мога да си регистрирам фирма...
 
От: Разследват ме НАП...

Полезна е параноята. Нищо към момчето, но болшинството нелегални имат защо да са такива.
 
От: Разследват ме НАП...

А,като стана на въпрос, ти като нямаш 18 кола караш ли? Ако не, що нарушаваш един закон, а спазваш друг?
 
От: Разследват ме НАП...

@genesis2202 - ти да не беше оня с магазина в малкото градче до Русе?
 
От: Разследват ме НАП...

А вие кажете дали има нещо съмнително в адреса:София ул. Генерал Йосиф В. Гурко номер 6
 
От: Разследват ме НАП...

В оная тема четох всичко както трябва. Имам 10-тина душа трафик на ден от Гошо, понеже разработвам сайта, не съм правил офпейж оптимизация. Даже не пуснах сайта официално, а си работех спокойничко по платформата, чакайки деня, в който ще си направя фирма( не, че понякога не съм пращал и поръчки де...)
 
От: Разследват ме НАП...

Има централна поща, ела до София, па виж!
 
От: Разследват ме НАП...

Не съм от София и говоря само по предположения. Както казах всичко може и да е една параноя...
 

Горе