Регистрация на .de домайн и хостинг. Къде?

okli

Member
Здравейте, къде регистрирате .de домейни и съответно да препоръчате хостинг за домйн който ще се ползва за Германия. Питам за регистратори и хостинг компании извън България.
 
Последно редактирано:
Аз регистрирах един в GoDaddy. След проучване ми се стори най-евтино и лесно там. Гледай данните, които даваш да са реални, защото понякога искат да се удостовериш. На мен ми поискаха лична карта. Има ограничения какво може да има на такъв домейн. Хостинга ми е в Германия, но на друг доставчик. Мисля, че тука от форума има хора които ползват coolicehost в Германия и са доста доволни.
 
Регистрацията на .de домейни изисква валиден адрес в Герамния за административния контакт, като както е посочил колегата по-горе, е възможно да искат удостоверение в някакъв момент. Повечето компании предлагат използването на служебен такъв с цел по-бърза регистрация на домейна (в случай че клиента е съгласен и в случай че няма свой валиден контакт в Герамния, разбира се).

Отделно, има изискване неймсървърите, които ще се използват за домейна, да са в различни мрежи:

http://www.tucowsdomains.com/domain...ial-requirements-for-registering-a-de-domain/

Няма изискване къде ще се хоства домейна, след като бъде регистриран, така че можеш да го регистрираш на едно място, но да го хостваш на друго, което дори не е в Германия.
 
След проучване ми се стори най-евтино и лесно там.
Как проучва и проучва само в категория reg или и за transfer/renewal?

Преди покупка (било renewal или transfer, че и за reg):
Comparison на цени, тарифи и всичко, вкл. Privacy. И чак тогава евентуална покупка с преглед за бъдещ период колко ще излезе. Дори може да се провери каква е процедурата през сайтът на регистратора, към когото му се е хвърлило око.
Въпросът е малко тип… създаване на банкова сметка хипер евтино (reg) и после годишните такси (събрани за 12 месеца накуп) за renewal одират кожата (тип ПКБ).
 
Jump може да ти продаде .de домейн и да ти го хостне там:
https://www.jump.bg/domains.html

Иначе можеш да ползваш 1&1 които са германските мастодонти или ETNhost дори. Всички имат германски сървъри.
Ако можеш да прежалиш френски сървъри (то пак е наблизо) - CooliceHost или ако искаш холандски - DigitalOcean (ама е VPS)
 
Отговарям и на двама ви по горе. Колкото платих за регистрация, толкова и за подновяването. Мисля около $10, не беше фрапираща сума и не ми се рови сега.
Jump.bg когато гледах беше към 35-40 лева срещу приблизително $10 на GoDaddy.
 
В момента цената е: 14.90 лв. за регистрация и за подновяване.
 

Горе