Реклама в LinkedIn

gce

New Member
Здравейте колеги,

някой от вас има ли опит с реклама в LinkedIn?

Каква е ефективността, цени на клик или брой импресии и т.н.?

Идеята е да се направи рекламна кампания за уебсайт, дейността е в сферата на услугите. Таргет - Европа, Русия, UK, USA.

Всякакъв споделен опит ще е от полза.
 
От: Реклама в LinkedIn

По принцип не е от най-евтините. Какво ще продавате и какъв бюджет за Линкдин мислите да заделите?
 
От: Реклама в LinkedIn

ЛИ е прекрасна мрежа със прекрасни хора. И от ден 1ви е на печалба.

Обаче рекламите там са чутовни - минимум $2 на клик или ориентировъчно около $5.

НЕ казвам че не стават! Но ако имаш конференция за $2000 билета е ОК да отделиш $5 за това. При продуктите е малко странно...
 
От: Реклама в LinkedIn

LinkedIn рекламата е доста скъпа. Ако искаш да достигнеш до така желаната таргетирана аудитория на по- ниска цена, то тогава е по- добре да се присъединиш към топ линкедин групите подходящи за твоята услуга или продукт. 2-3 поста на ден няма да ти отнемат много време, а резултата може да бъде зашеметяващ. Ако пък така или иначе си решил да пробваш, първо обърни повече внимание на landing page и call to action посланието.
 
От: Реклама в LinkedIn

Много благодаря за информацията.

Цялата социална мрежа и платформата й са доста различни от останалите, така че е малко трудно да планирам точните си действия.

Ако ви се намират добри инфо материали за правилна "употреба" на LinkedIn - споделяйте. Мисля, че ще са от полза и за други колеги.
 
От: Реклама в LinkedIn

Правилната употреба зависи от конкретния случай. Ако търсиш партньори, най-добре ще бъде да си направиш един хубав личен профил, който да вдъхва доверие. След това разширяваш мрежата си от контакти и търсиш потенциални партньори сред тях. Партньори ли търсиш или клиенти?
 
И много HR отдели разчитат на нея. И в повечето случаи успяват да оправдаят бюджета. ;) Ама какво да ти кажа, става този ЛИ, но само9= за конкретни цели. Имаш да речем бизнес продукта за хххх$ с мембършип на месец ххх$ на месец, струва си. Ама някакви глупости, които трудно ги избиваш и през адуърдс, не си го причинявай. Всъщност трябва да се тръгне от там дали продукта може да се избие с кампания там. После се мисли дали да се отдели точно за там. :)
 
От: Реклама в LinkedIn

Предлагам услуга, търся популяризация на сайта и фирмата, така че съм се насочил към всички видове социални мрежи.
Предвид високите цени на рекламата в ЛИ, по-изгодно е да продължа да рекламирам чрез адуърдс. Но са ми любопитни други похвати за популяризация в ЛИ. Кое е по-успешно например създаване на бизнес пейдж или групи.

Това ми беше полезен старт: http://www.verticalresponse.com/blog/4-advanced-tips-to-optimizing-your-linkedin-company-page/
 
От: Реклама в LinkedIn

Както казаха някои по-горе, има значение какво продаваш и на кого продаваш. Ако продаваш някакви курсове за кариерно развитие (и не само) - Линкдин е супер опция. Дай повече подробности, за да ти се отговори адекватно.
 

Горе