Рязко увеличен Фалшив Трафик

mantaman

Well-Known Member
Имам сайт който е класиран на първо място по конкурентна ключова дума и от няколко дни забелязвам че трафика се увеличи с около 30% но от други думи
Аналитикса показва че скока на посещенията е по няколко думи по които не съм класиран добре и не е нормално да има такъв трафик още повече че всички тези думи имат 0% нови посетители а става въпрос за над 200 посещения на ден.
Явно е някакъв вид атака от конкуренцията, но ми е интересно какъв ефект би трябвало да даде тази галимация, защото си мисля че по този начин не би могло да навредят на сайта
 
От: Рязко увеличен Фалшив Трафик

А какъв е шанса посетителите да са влизали по друга ключова дума (за това не са нови), а поради персонализацията, твоя сайт да им излиза доста по-напред от обичайното (за това е увеличеният трафик).
Не знам дали е така, просто хипотеза.
 
От: Рязко увеличен Фалшив Трафик

И при мен има една подобна ситуацийка:

All.png

В същото време посещенията са скочили доста. А уникалните са си горе долу същите.
 
От: Рязко увеличен Фалшив Трафик

Има и друга възможност, т.н. бъг с instant preview.

Ти така като спомена се присетих, че имам и awstats. В него Visits са си все едни и същи. Например за 11.07 аналитикс показва 40% повече посетители спрямо предния ден, а awstats - 1-2% разлика. Уникалните също нямат промяна, нито в аналитика, нито в awstats. Май ще излезе, че нещо са счупили гугълци покрай великите си ъпдейти. Днес е започнало да се нормализира:

Capture.PNG

--------

Благодаря за тази репутация, на който ми я е дал :)

Абе лапай чурката и живей спокойно, какво като има повече трафик! Животно!
Но не мисля, че един гол трафик от хора, които отварят страницата и я затварят веднага е полезен. Увеличен bounce rate, наполовина page views ... това е по-скоро доста притеснително.
 
  • Like
Реакции: Test

Горе