1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

СПАМ, СКАМ И ФИШИНГ

Дискусията в 'Пари от Интернет - Make Money Online' стартирана от apostol, Септ 2, 2007.

 1. apostol

  apostol New Member

  Рег.:
  Февру 1, 2007
  Съобщения:
  176
  Харесвания:
  3
  Точки:
  0
  Професия:
  мениджър на уеб сайт
  Място:
  София
  СПАМ, СКАМ И ФИШИНГ  На бай ти Ганя все му се струва, че някой го мами. Привиждат му се мошеници навсякъде. Подозрителен е сиромашкият, защото е страхлив и глуповат. Това не може и няма да се промени. Нейсе, то си остава за негова сметка. Трябва да призная обаче, че в Мрежата действително ни дебнат измами. Кои са най- опасните от тях?...

  Няма човек на този свят, който да не е получавал спам. И тъй като вече споменах че българите са си глуповати, ще трябва да разясня същността на това явление. Спам е НЕЖЕЛАН e- mail, озовал се по един или друг начин във вашата пощенска кутия. Това е! Точка. Толкоз.

  99 % процента от този спам със сигурност е скам, т. е. нежеланите и- мейли в повечето случаи се разпращат от мошеници. Напоследък като изключително опасно явление се явява така нареченият „фишинг”. Какво ще рече това?…

  Понятието “phishing” е съставено от английските думи “password” и “fishing”. Под понятието фишинг трябва да разбираме следното: улавяне и събиране на чувствителни данни. Как се използват тези данни, ще попитат мнозина от вас.
  С професионално подправени и- мейли на известни финансови институции опитни престъпници измъкват от наивниците данни за техните финансови активи- номера на банкови сметки, пароли, пин- кодове и пр. С помощта на тази информация те безмилостно обират жертвите си.

  МЕХАНИЗМЪТ НА ИЗМАМАТА

  Измамниците изготвят удивително точно копие на съществуващ сайт и го хостват на нает или хакнат сървер. Досещате се може би, че се фалшифицират най- вече сайтове на големи финансови институции. След това мошениците изпращат уж от името на тези финансови гиганти купища и- мейли. За да „актуализират” някои данни на техните клиенти.

  Как стигат тези съобщения до „потребителите”?... Престъпниците използват безогледно спам. Ако нищо неподозиращият получател на такова известие кликне върху линка в него, той веднага се озовава във фалшифицирания сайт. Там обикновено го приканват да въведе свои поверителни данни, за да получи достъп до… И така нататък. Изглежда примитивно и тъпо, но ви уверявам, че много хора са се хващали и продължават да се хващат на тази въдица. Не бъдете един от тях!

  АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
   
 2. bad_boy

  bad_boy Member

  Рег.:
  Март 27, 2007
  Съобщения:
  113
  Харесвания:
  1
  Точки:
  18
  Няма ли да престанеш да обиждаш постоянно?
   
 3. iNDESiGN

  iNDESiGN Member

  Рег.:
  Авг 29, 2007
  Съобщения:
  344
  Харесвания:
  8
  Точки:
  18
  :D
  Срещал ли си се с американец... :lol:
   
 4. zaaron

  zaaron New Member

  Рег.:
  Юли 25, 2007
  Съобщения:
  158
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  Професия:
  CTO
  Място:
  София
  Не, но е гледал много филми с тяхно участие :lol:
   
 5. Pin2

  Pin2 New Member

  Рег.:
  Авг 5, 2007
  Съобщения:
  196
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  Място:
  {Gr.44}
  Не развивайте болестта на човека, оставете го да се лекува в размисли и страсти.
   

Сподели страницата