Сайтове за трафик и до колко са полезни

koksi

Member
Здравейте,

Преди години съм ползвал такива, но нямам спомен на какъв принцип ротираха трафика. Наскоро приятел ми сподели за един такъв - easyhits4u.com

Някой знае ли нещо повече за този тип сайтове и въобще добре ли е да се ползват? Вярно, че носят трафик, но дали това няма да навреди на позициите в Google и рекламите от Adsense?

Благодаря за инфото

ПС

Ако някой начинаещ се интересува, ще пусна подробна схема на начина им на работа.
 
От: Сайтове за трафик и до колко са полезни

Може и бан да си докараш с тея сайтове от адсенса. Пък и смисъл от тях няма
 
От: Сайтове за трафик и до колко са полезни

Всеки ги е пробвал и се е убедил, че смисъл от тях няма. Но е необходимо и ти да се убедиш сам, иначе само ще те глозга от вътре..
Според има смисъл и той се изразява в това, че създава директен трафик към началната страница. Това дава сигнал на Гошето, че сайтът се търси директно, но той още не знае защо.. Започва да следи по-изкъсо сайта да не би да има нещо интересно в него, а той да го е пропуснал. И в момента, в който се усети и обеди, че няма нищо интересно в повече и че цялото това нещо явно излиза като манипулация, той го игнорира и те напуска - понякога за кратко, понякога за по-дълго и те наказва леко.
Моето мнение е да го тестваш, но с мярка.. За една седмица и никога повече.. :)
 
От: Сайтове за трафик и до колко са полезни

Благодаря за отговорите.

Забелязах странно покачване на приходите от Adsense което според мен се дължи на този сайт. Как да е, ще му нанеря друго приложение

Благодаря на всички :)
 
От: Сайтове за трафик и до колко са полезни

Може и бан да си докараш с тея сайтове от адсенса. Пък и смисъл от тях няма
Е, той засича IP-тата и ги анализира. Следователно не би трябвало да те накаже, тъй като това не си ти реално. Искаш да кажеш, че е равносилно на блек хед метод, с който може да се навреди на друг.
Аз дори не вярвам, че търсачката може да те накаже за собствени импресии - всъщност, надявам се, че тя игнорира тези на собственика, както и неговите случайни кликове по реклами. Все пак тук всеки е уебмастър, програмист, дизайнер или каквото щеш, правим много допълнителни импресии на сайта, за да видим какъв е плодът на нашата работа. Тестваме постоянно, когато променим нещо по кода и визията. Та мисълта ми беше по-скоро, че бота ще разбере този директен трафик, че е фейк, тъй като неговата продължителност ще е примерно 10 секунди и хикса. Ще го отчете в инструментите за анализ и реално той ще е негативен за самите графики, не толкова за СЕРПа, тъй като ти се класираш по добро съдържание и за конкретно нещо. Е, това е мое мнение.. Аз съм само любител на форума и копам с мотиката :)
 
От: Сайтове за трафик и до колко са полезни

Според мен само банер рекламата има ефект в тези сайтове, просто почти всички ползват ботове или гледат филм върху сърфа, като чукат само на капчата. 4-5% кликаемост на банер от личен опит.

пс. Забранен е трафик от тях за адсенс. Пише го в условията.
 
От: Сайтове за трафик и до колко са полезни

Значи спирам с експериментите с тях. Купих си 3900 импресии на текст реклама разпределени по 900 на ден (конвертирах си текушите кредити). Ще споделя дали има ефект като мине кампанията
 

Горе