Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Stamen Yanev

New Member
Здравейте,
Това е моят първи пост във форума. Доста се рових из него, но така и не открих тема, която да разкрие малко повече за този нов тип търговия, а именно сайтовете за колективно (групово) пазаруване.
Ако някой е по-наясно, моля да сподели тук КАК се стартира такъв проект и какво точно е нужно?
Например от къде се взимат първоначалните оферти в различните градове след като сайтът е напълно нов и празен?
Освен действаща фирма какви други регистрации са необходими?
Като цяло ако някой е готов да опише стъпките една по една ще съм му много благодарен.

Стамен Янев. :|
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Здравей,

Целта на сайтовете за групово пазаруване е да предлагат атрактивни оферти с голям процент намаление. Тяхната печалба се състои в процент от продажната цена. Така въпреки услугата да е намалена с 50%, самия сайт също взима някакъв процент (средно 20%). Например ако офертата почистване на зъбен камък се предлага намалена на 50% т.е от 20лв на 10лв. сайтът за групово пазаруване ще вземе определения процент от 10лв. Т.е ако е 20% 2лв. на продаден ваучер.
Трябва ви регистриране на фирма, регистриране на домейн и изработка на самия сайт. Първоначалните оферти се взимат като се свържете с подходящи лица, които имат евентуалната възможност да пуснат оферта. Много от стартиращите сайтове виждат офертите в другите сайтове за групово пазаруване и звънят директно на предлагащия оферта, като му предлагат да пуснат оферта в новия сайт, като му предложат по-атрактивни условия например.
Общо взето е това, но не ти препоръчвам да отваряш поредния сайт за групово пазаруване, вече има над 50 сайта за българския пазар и много фалирали вече, ест. ако нямаш финансовата възможност да вложиш много пари, за да станеш един от фаворитите на потребителите. Трябва да имаш и възможност да предлагаш атрактивни сделки. Сега мисля, че има и нови изисквания за тези сайтове, ако се предлагат туристически оферти.

Поздрави,
Емил
 
  • Like
Реакции: Test
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Наемат търговски представители, които обикалят из градовете и привличат нови клиенти.
Нишата е препълнена.
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Да, въпрос на време е и този балон да гръмне с гръм и трясък. Лидерите ще се задържат, останалите ще ги настигне неизбежното - фалит!
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Аз пускам оферти тук там из груповите сайтове и нещата въобще не са така както ги дават. Пишат се закупени ваучери една бройка а платените са не повече от 20% ;)
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Мерси за отговорите. Наистина подготвях такъв проект, но след прочетеното тук започвам да се замислям. Емо, не знаех, че има фалирали в бранша. Аз си мислех, че всеки стартирал такъв сайт и вложил малко средства в него е успял да се реализира, а и колкото е по-голяма кризата у нас толкова повече колективната търговия ще просъществува.

Но имам още малко въпроси :
Колко горе долу излиза един пълен проект според вас ако иска да се задържи на пазара?
Наемането на търговски представители стартова практика ли е или след определено време от създаването на сайта за групово пазаруване?

Поздрави,
Стамен Янев :|
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Спомням си как 2007 кьораво и сакато стана брокер и взе да продава НИ. Всички се/ме убеждаваха, как имотите само могат да растат нагоре и така до безкрай.

Видяхме какво стана :)

Тук положението е същото, маймуните станаха много, клона ще се счупи рано или късно. Колкото и човека да са закупили нещо от подобен сайт, са ми се оплаквали, че нещо са ги изментили или отношението не е било както трябва. Който се е усетил навремето, той е намазал, сега ще събираш само трохите. На няколко пъти имаше оферти за продажба на готови и "развити" сайтове в този сайт, не видях да се избиват за тях. Знам че очакваш някой да ти каже, направи това и това и ще спечелиш толкова и толкова. То всеки иска така, ама ти ако имаш подобен опит, който си го придобил със зъби, нокти и много изгубени нерви, дали ще го споделиш просто ей така, а?
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Според мен усилията и средствата, които ще вложите в една претрупана ниша, може да вложите другаде, където резултатите може би ще са по-добри. Ако все пак имате желание и ентусиазъм защо не. Ако разполагате с няколко уеб портала, да речем, и нямате рекламодатели, във вашите си сайтове можете да рекламирате сайта за групово пазаруване. Тогава подобен тип сайт е подходящ за вас, тъй като ще спестите значителни суми от реклама.

Относно търговските представители, в повечето случаи работят на процент. Да речем, ако сайта работи на 15% комисионна от закупен ваучер 5% отиват за търговския представител. Може да се наемат преди още сайта да е стартирал.

Поздрави,
Емил
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Не очаквам никой да разкрие опита си пред мен или да ме напътства точно какво да правя и как да го направя за да успея. Просто исках да си изясня накои работи относно колективната търговия и вече го направих. Благодаря за сбитата и точна информация. Разбира се още мнения по въпроса не са излишни.
Не мога да си обясня само защо продължават да се трупат все нови и нови такива сайтове след като нишата е препълнена? Офлайн търговците все пак не са започнали заедно с груповото пазаруване. Те са изключително много в големите градове. Мисля, че има достатъчно за всеки колективен сайт стига да търсиш. :shock:
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

grigorov, дай примери, препоръчай ми някои, с които си работил да пробвам и аз нещо свежо. Аз лично препоръчвам запазено.бг
 
От: Сайт за групово пазаруване - Какво е нужно?

Основното за такъв сайт е да си направиш много добре план, за това как ще си намираш офертите!
 

Горе