Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

toretic

Member
Здравейте,
Регистрирах домейн преди близо 2 години за подобен проект, сега имам финанси да захраня такъв проект.
Намерих си човек който да ми пише статии по 10-15$, човек който пише за techradar и engadget, евентуално съм намерил и втори който също е писал за големи сайтове. Много интересни ревюта са писали до момента, до момента всичко си върви много добре, ще използвам wordpress платформа и за момента съм се спрял на няколко premium теми, още не съм избрал, но и там всичко е ок за момента, сега само искам да открия перфектна оптимизация. Какво ще ми препоръчате?
Чудя се в момента за Fiverr, да оптимизирам от там?
Също така мисля, че е важно да кажа, че на домейна до сега не е имало сайт, чудя се дали да оптимизирам само самите ревюта или също така да вкарам оптимизация и на основните страници и категории и като какво ratio трябва да го правя, примерно на всеки 5 оптимизирани статии, да оптимизирам веднъж категории, на всеки 2 оптимизирани категории да оптимизирам веднъж начална страница и т.н.
И още да кажа, че, ако има оптимизатори с които може да се разберем нещо, също могат да се свържат с мен :)
 
От: Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

Какво ще оптимизираш от Fiverr ? След като са ревюта е добре да заложиш на социалните мрежи. Ако успееш да заинтригуваш читателите и започнат да споделят
"натурално" беклинковете могат да ти останат по-назад.

За смартфони и прочие ли става дума ?
 
От: Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

Да, ревютата ще искат трафик от реални посетители, което в никакъв случай не пречи да излизаш за "ХХХХХ ХХХХ Review". Зависи за какво става дума, но като цяло едно добре направено, пълно ревю би било успешно ако накара посетителя да клика на аф. линка или да предприеме друго действие. Аз бих анализирал най-печелившите за нишата модели и бих по някакъв начин подобрил сегашните. Примерно на сегашните ме дразни това, че четеш, четеш и в един момент 20 бутона от соц. мрежи. Тъпня, човека ако е решил, че е добро ще си влезе в акаунта и ще го шерна натурално. Не съм против бутоните, нека ги има, но да не са така натрапчиво внедрени в ревюто. Малко се отлеснах, ама това гледма, че е масова практика.

Чудя се в момента за Fiverr, да оптимизирам от там?
Имаш предвид http://fiverr.com, само че не разбирам и аз какво имаш предвид. Как така д аоптимизираш от там, да са ти реферал чрез серваше на ревюта там ли? Би ли бил по-конкретен тук.

Какво ще ми препоръчате?

Хубави плъгини, добре намери думички за ревютата (ще трябва всяко да се наликва). Гледай да хваща око и да е добре за хората, за да имат смелостта да го споделят. Май това е новото SEO - All natural. :)

Дай и нещо друго да помагаме. :)
 
От: Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

Така.
Първо за fiverr.com. Има готини обяви за споделяне в социалки, за twitter, fb, digg и всякакви други, различни потребители, различни методи, по-разнообразни социалки и seo. За момента планирам оптимизацията да е 2:1(Социалки:Търсачки).
Ревютата като за старт са за смартфони и таблети, също аксесоари, но домейна е взет с цел и ми позволява развитие в лаптопи и други технологии.
@Blinky, мен, с каквото може да ми помогне който и да било ще ми бъде супер полезно, тъй като планирам да вкарам ~300 лева старт през януари за 15~ статии + оптимизация на няколко от тях само, след което месечно по още толкова, но за статии и оптимизация, т.е. статиите може би ще паднат на половина, но в моя случай е по-важно качеството отколкото количеството.
 
От: Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

Еми да, повече от съгласен съм, че тук гониш качество а не количество. Добре си го прецениел това, но си е редно да е така. Аз мога да ти препоръчам също така да слагаш и видео към всяко ревю. Няма да се отрази зле никак. Но гледай да е изчистено, без рекламки долу. Все пак ти си човека, който ще таргетира потребителя. За социалките няма какво да ти кажа, то там е ясно. Въпросът е щом ще са 15, да са много добре изпипани и наистина да грабват окото. ;)

Аз не се сещам за друго, ако имаш нещо, за което да си дадем мненията, пиши.
 
От: Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

Видеото малко трудно в моя случай, тъй като става въпрос за смартфони, а такива няма, хората които пишат ревютата също ги нямат, единственните варианти са да търся хора с такива телефони, които да направят видео ревю или да добавям видео ревюта от други сайтове, което малко ми се струва глупаво, като ще вкарвам толкова пари, обаче, ако примерно добавя накрая на статията 2-3 видеа с различни източници, като примерно gsmarena, phonearena, techradar, тея дето са големите, да им бутна един линк, би било добре и за тях и за мен.
Другото което мога да направя е да добавя опция потребителите да добавят те ревюта към вече написани, обаче за това ми трябва audience да имам поне няколко месеца. Намерил съм си една женица която да ми пише коментари в сайта, взема по доларче на 100 думи, като ми напише по 3-5 коментара към 10 теми с по 100-200 думи в рамките на месец ще навие хората с такива телефони също да пишат, пък може и да стане готино да има хора които задават въпроси, а на такива и аз мога да им отговарям :). Аз също ще се включа с коментарите де... като имам впредвид, че и женицата и аз ще се представяме за други хора и ще пишем уж 'user reviews" :D. Схемата е почти пълна, малко остана да я избистря само.
п.п.
http://demo.theme-junkie.com/?theme=gadget това е темата която съм избрал в момента, има друга която ми допада повече, но тази е по-проста, ще изглежда по-добре с по-малко съдържание и е по-лесна за управление. Иначе има и няколко по-сложни дето съм избрал, но това след като подмина смартфони и таблети :).
 
Последно редактирано:
От: Сайт за ревюта, как да го оптимизирам?

Имаше такава услуга, която предлагаха тук - за направа на клипчета - ревюта, но тук трябва да подсигуриш продуктите. Реално може да ти направят 2-3 мин. филмче за някакви малки кинти и да му приважиш sound. И ето ти ревю. Замисли се колко ще е по-добре и уникално. Пък и повярвай ми, ако си първият с такива ревюта, ще ти линкват клипчетата. Ето ти и още трафик. И то както го искаше - социален. Едно хубаво ревю подсилено с клипче заслужава шеринг в мрежите. Даже от теб се иска само да го пуснеш веднъж, потребителите ти ще се погрижат да стигне и до техни хора, заинтересувани в това. Един приятел искаше да направ такова нещо, но в неговия случай ще трябва да поръчва продуктите - тук в БГ ги няма. За това и не му върви с този вид маркетинга - YouTube и видео. Другата опция е както спомена, щом вече ги има. Няма какво да им буташ линк, малко с кода на YouTube на страницата.

Темата е хубава, малко може да си я къстамизираш само. И то май цялото къстамизиране ще е около логото само. :) Няма какво друго да се пипа. Планирай си го добре и ти пожелавам успехи. Пиши и ни дръж в течение. ;)
 

Горе