Сайт от вид новини от тип "лични разработки".

rujel

Well-Known Member
Интересува ме има ли хора, които поддържат сайтове в които се поместват само или поне почти изцяло новини представляващи описание на процес по лични разработки? Просто да се става дума за това как фирмата X направила нещо си в държавата Y, а да е нещо свързано с представяне на текущ творчески процес по определен вид проект.
Аз лично търся подобен сайт не само за да пиша в него, но и за да чета написаното там. Много по-интересно, а и по-полезно е, ако заедно със съответната "новина" имаш и лесен достъп до авторите на въпросната (които не само са тези които са я описали, но и са тези, които са я реализирали на практика).
 
Не се сещам за подобно нещо но мога да Ви предложа да го изградя от до. Точно както си го представяте, ако имате интерес и имате план точно какво искате, и как искате да бъде може да го обсъдим.
Поздрави
 
Мисля, че няма. Най-близкото, за което се сещам, че имаше един сайт с How to...


Искаш да кажеш някакви истории ли? Или как са решили даден проблем? Не, че не са еднакви де....
 
Не се сещам за подобно нещо но мога да Ви предложа да го изградя от до. Точно както си го представяте, ако имате интерес и имате план точно какво искате, и как искате да бъде може да го обсъдим.
Поздрави
Такъв сайт ако се появи, то определено аз сам няма как да го захранвам с нужното количество съдържание. За да се задържи даден новинарски тип сайт четаем от посетителите си се налага да на ден да се пускат поне по 3-4 статии. Това означава, че поне 10-на (а може и повече) хора трябва да публикуват истории в него.

Може би като първа стъпка трябва да има сайт в който само е анонсирано пускането на статии от съответния тип и в него да се помества също така списък с хора, които искат да публикуват статии. Така преди старта може да се види дали ще се съберат нужното количество автори, преди евентуално стартиране на реалния сайт.
Искаш да кажеш някакви истории ли? Или как са решили даден проблем? Не, че не са еднакви де....
Най-точно казано идеята е да си поставиш някакъв дългосрочен проект за реализация, който изисква наистина много време докато се направи (а може би и много хора специалисти в много области). И текущо почваш да представяш какво се опитваш да направиш и как го правиш, като естествено представяш само нещата, които на съответния етап не считаш че има смисъл да криеш за момента. Така да се каже представяш някаква история за това какъв проблем си поставяш и какво правиш, за да го решиш.

Иначе това което даде като препратка много ми напомня (по име) на един друг сайт, който преди време следях: instructables.com. Там идеята е по-прагматична и по-различна. Обявяваха се много конкурси с награди, а предложенията в тях наистина бяха интересни. Там, обаче, говорим не за нещо по-сложно, а за проекти в "диапазона" "направи си сам".
 
Идеята е интересна.
Но има два проблема:
- според мен трябва да е нишов, а не общ
- дори да не е общ, трябва да имаш екип от хора които да създават съдържание. Или да привличаш външни автори които да разказват как са решили даден проблем.

Като цяло идеята е хубава. Но не за българският пазар. И ще е необходим голям бюджет.
 

Горе