Сериозно разминаване в OSE и Market Samurai - на кое да се вярва?

Poltargaista

Active Member
Колеги,

Попаднах на една интересна дума, която искам да реализирам във вид на MFA (МНС) сайт. Тук обаче дойде и проблема със сериозното разминаване между два инструмента, а от там и много други въпроси, на които бих се радвал да чуя повече мнения.

Предварително се извинявам, че давам директни линкове.
Става въпрос за OpenSiteExplorer (на SEOMoz) и Market Samurai (на Noble Samurai).

В конкретния случай въпроса касае тази дума. А какви данни получих:
Разликата е съществена... според OSE трябва да се боря с двайсетина беклинка и няколко C-Class мрежи, а според MS нещата са доста по-сериозни. Въпроса е на кой от двата да вярвам повече?
Кой използва по-свеж индекс и извежда по-коректни резултати?
И ако се окаже, че MS вади по-коректни резултати... то тогава какви са тея наглеци от SEOMoz да искат по 100$ месечно, а MS е 150$ еднократно?

Благодаря на отзовалите се! :-]
[SUP]
+Ангел Порязов - Профил в Google+​
[/SUP]
 
Последно редактирано:
От: Сериозно разминаване в OSE и Market Samurai - на кое да се вярва?

Спокойно може да се бориш за влизане в топ 5, според мен. Обяснявам защо. Сайтовете на 4 и 5 място са малко беклинкове за тази фраза. Плюсът им е възраста на домейна и пи ар, които имат. Като цяло фразата е average competition. Закачам и няколко снимки. Но имам предвид, че с "лайняни" линкове няма да стане.

Относно маркет самурай, те ползват базата на маджестик сео, но не знам дали е фреш индекса. Виж и в семръша какво ще ти покажа. На безплатен акаунт пак ще се ориентираш за търсенето.

stock market.PNG
position.PNG
bekove.PNG
 
От: Сериозно разминаване в OSE и Market Samurai - на кое да се вярва?

Благодаря за единствения отговор. Очаквах повече мнения (въпреки, че с Fozzy говорихме на лично (за което много благодаря)).
Проучването с Market Samuri е правено с Fresh Index (който уж е за последните 30 дни). Но пак остава въпроса, кой от двата инструмента си заслужава парите? OSE или MS?
Въпроса е принципен, защото напоследък ми се случват често подобни разминавания.
 

Горе