Следващата стъпка- 3D принтинг

white_pawn

Well-Known Member
Днеска чета това и понеже нямаше видео поразгледах в тубата какво има по въпроса:

[video=youtube;8bn7m4FBMGg]http://www.youtube.com/watch?v=8bn7m4FBMGg[/video]

2. http://www.youtube.com/watch?v=UDBquW3_8wo&feature=related

3. http://www.youtube.com/watch?v=CP1oBwccARY&feature=related /игнорирайте зомбито в началото/

Иноватори, но не може и големите да не се намесят. Някак ми се струва след 10 години да е като да имаш обикновен принтер или поне да можеш да си го поръчаш като услуга, като да си направиш фанелка с щампа.

Онлайн магазини, дизайнери и приложения...

Принтирайте си новия панел за телефона!!
Рамките за очила са Ви омръзнали? Проектирайте си нови по ваш вкус и след два часа ние ще Ви доставим готовия продукт!
Играчката се счупи, мама я няма а малкия крещи та се не трае. Няма проблем моето момче, сега ще изпринтим друг камион, или искаш Батман? Само за $6.99!!!
Естествено няма как да се пропусне и... - Искате го еди колко си голям и с еди колко си фи и наклон наляво? - естествено от безвредни материали и в дискретна опаковка!!! :rolleyes:
Ти мен на шах ли бе?! Принтирай и да те мятам!!!
ОК, принтвам си чепиците и след 20 минути съм при вас! / аналогично - айде към мола да си изпринтим по едни ергономични джапанки, че стана топло.
Фреелансер - 3D принт дизайнер. Изработка на сувенири и дъра- бъра по ваше желание които да си разпечатате удома!!! и т.н.

Така че не лапайте мухите, и да не се тюхка никой, че скоро няма вече да има полета и ниши за развитие :)
 
От: Следващата стъпка- 3D принтинг

Ето тема за писане по блоговете.

Между другото скоро гледах машини на достъпни цени, и все още ми се мотат из главата. 3D Engraving CNC, 3D Laser Engraving machines. Обработват акрил, пластмаса, метали, дърво гума и мн. рд.
Управляват се от софтуер инсталиран на персонален Компютър (скоро и по мобилните телефони, а защо не и безжично...без да се натискат копове - само с думи)
Целият процес на работа на машината може да се наблюдава на монитора - а защо не и като екстра за потенциален клиент - да види как се създава Поръчката му.

НЕ е навлязло масовео, и се работи със сувенири най-вече. Индустриално техниките и процесите не са за коментиране, извънземна работа.
Като гледам по дискавъри какво показват не ми се мисли какви неща има на заден план...

Пс:
Човешката ръка буквално бива заменена с "Терминаторска" така като гледам нещата... явно филмите от близкото минало бяха подсказки за идващото...
(не ми се мисли... с това наблягане в последно време на техника в близкото бъдеще)
 

Горе